A séf elárulta: mindenki rosszul főzte eddig a bolognait, így kéne valójában

A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
A világ egyik kedvenc tésztája
Kevés olyan étel van, amely annyira mélyen beépült a hétköznapi étkezésekbe, mint a bolognai spagetti: sokan rohanós hétfő esti mentőövként tekintünk rá, de kiváló választás a vasárnapi családi ebédhez is, ahogyan az iskolai menzákon is rendre a menüsorra kerül, hiszen kicsik és nagyok egyaránt rajonganak érte. Ráadásul elkészíteni sem nagy ördöngösség: mindannyiunknak van egy „tuti receptje” vagy egy „anyukám-féle” verziója, amit álmából felkeltve is tud fejből. Azonban ha az autentikus olasz konyhát vesszük alapul, valójában rá kell jönnünk, hogy a legtöbben egészen mostanáig rosszul készítettük el – erre hívta fel a figyelmet nemrég Sophie Nahmad séf, a Gousto receptoldal egyik gasztronómiai szakértője. És, hogy mi a legnagyobb bűn, amit elkövetünk? Galériánkból kiderül!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Mirror