Lifestyle

Brutalitásuknak és könyörtelenségüknek semmi sem szabott határt: ők voltak a történelem legkegyetlenebb sorozatgyilkosai

Sokszor érthetetlen, hogy valaki miért oltja ki egy másik ember életét: ez történhet előre megtervezetten, illetve hirtelen felindulásból is, a sorozatgyilkosok azonban e tekintetben teljesen más kategóriát képviselnek, hiszen elméjüket és motivációjukat sokszor egy átlagos, normális embernek szinte lehetetlen megérteni.

Rémtetteikről máig hírhedtek

Ha meghalljuk a sorozatgyilkos szót, egyszerre több dolog és több név is eszünkbe juthat, de elsősorban nem árt tisztában lenni azzal, hogy olyan bűnözőket nevezünk sorozatgyilkosoknak, akik ismétlődően több gyilkosságot is elkövettek, és legalább három vagy annál több embert öltek meg különböző időpontokban. A sorozatgyilkosok esetében általában a rémtettek között mindig van egy nyugalmi időszak, amit a pszichológusok érzelmi lehűlésnek is neveznek, ez a periódus pedig napokig, hetekig, hónapokig, de akár évekig is eltarthat. Sokakat – még a szakembereket – is az foglalkoztat azonban az ilyen emberekkel kapcsolatban, hogy vajon miért tették azokat a dolgokat, amiket megtettek? Mi volt a motivációjuk? Nos, a miértek különböző okok lehetnek: a gyilkosság elkövetése fakadhat kényszeres, szexuális vagy épp beteges hajlamokból és azok kielégítéséből, de a legtöbb sorozatgyilkos kétségkívül lelkibeteg, azaz pszichopata, de mivel általában személyiségzavaros emberekről van szó, akiknek valódi énjét még családtagjaik és barátaik sem ismerik, így sokszor tűnhetnek kifejezetten kedves és normális embereknek. Áldozataikban általában mindig van valami közös vonás, ami lehet a koruk, a nemük, a foglalkozásuk vagy épp a kinézetük egészében véve, és az is elmondható, hogy a legtöbb ismert sorozatgyilkos zűrös családi múlttal vagy épp gyerekkorral rendelkezik. Mindig is voltak olyan bűnözők, akiket valamiért a média sokkal jobban felkapott, mint a többit, és az utóbbi időben is egyre több film vagy épp sorozat készül bizonyos sorozatgyilkosok életéből és megrázó bűntetteikről. De vajon ki az az 5 gyilkos, akiről a szakemberek úgy tartják, hogy a történelem leghírhedtebb, módszereik és kegyetlenségük alapján a „legikonikusabb” sorozatgyilkosok? Galériánkban mutatjuk a listát a teljesség igénye nélkül!

Luis Alfredo Garavito Cubillos kolumbiai sorozatgyilkos „La Bestia”, azaz „A Bestia” néven vált hírhedtté: a gyerekgyilkos, szadista, pedofil és nekrofil bűnöző 1999 októberében bevallotta, hogy 147 kiskorút erőszakolt, kínzott, csonkított és ölt meg, az áldozatok többsége pedig férfi volt. Végül 138 gyilkosságért ítélték el, de valószínűleg több mint 400 ember haláláért felelős.
Kattints a további képekért!

Csonkítás, darabolás, kannibalizmus, nemi erőszak, kínzás, nekrofília – ez mind Jeffrey Dahmer bűnei közé tartozott, mígnem egy napon végül elfogták a szörnyeteget, aki 17 férfi életét oltotta ki.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Lifestyle
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...