Lifestyle

Veszélyes lehet! Ilyen kínokon megy át a szervezeted, amíg léböjtkúrát tartasz

Jobb, ha tudod: noha sok helyről hallani, hogy a léböjtkúrának köszönhetően csak úgy olvadnak a pluszkilók, a módszer valójában sokkal ártalmasabb, mint gondolnád.

Nem biztos, hogy jó ötlet kipróbálni

Nagyon divatos a fogyni vágyók körében a léböjtkúra, amelynek lényege, hogy az illető hosszabb-rövidebb ideig csak gyümölcs- és/vagy zöldségleveket iszik, enni pedig semmit sem eszik. A módszertől gyors fogyást remélnek, ami lehet, hogy meg is történik, ám azzal nem számolnak, hogy ez alatt a néhány nap alatt komoly károkat okozhatnak a szervezetüknek. Galériánkban eláruljuk, milyen szenvedéseken megy keresztül a test léböjtkúra közben:

A legtöbb ember abban a reményben issza napokig a gyümölcs-és zöldségleveket, hogy a kúra végére leolvadnak róla a kilók. Sajnos azonban ezzel pont az ellenkezőjét éri el, az italokban ugyanis nincsenek benne az elengedhetetlen zsírok és fehérjék. A hiány állapotában a szervezet nem érti, miért nem kap elég tápanyagot, ezért raktározó üzemmódba kapcsol és lelassítja az emésztést, vagyis az étel/ital energiává alakítását.
Kattints a további képekért!

Fogyni szeretnél? Akkor jobban teszed, ha egy kis időre felhagysz az alábbi ételek fogyasztásával!

Leadfotó: 123rf
Forrás: Healthline

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.