Lifestyle

Ezért ne erőltesd soha, hogy megpuszilja a gyerek a nagyszülőket

A trauma, amit ezáltal gyermekként elszenved, kihatással lesz az egész életére.

Ne erőltessük rá

Érdekes tény, hogy 3-ból csak 1 ember van tisztában azzal, hogy mit jelent pontosan a "beleegyezés" fogalma. Ezt már egészen kicsi kortól érdemes megtanítani a gyermekeknek, ám a szülőknek is tudatosítaniuk kell magukban, hogy nem kényszeríthetnek olyat a saját gyermekükre, amit a kicsi nem akar. Ilyen például az, amikor szó szerint ráparancsolunk, hogy adjon puszit, vagy éppen ölelést a felnőtteknek. Eláruljuk azt is, hogy miért teszünk ezzel rosszat. Lapozd fel a galériánkat!

Ennek a kényszernek jelentős pszichológiai hatása lehet hosszabb távon. Az egyik ilyen, hogy elkezdi a gyerek azt gondolni, hogy teljesen rendben van, ha a felnőttek hozzáérnek. Hogy ez ne fordulhasson elő meg kell tanítani különbséget tenni a "jó" és a "rossz" érintések között.
Kattints a további képekért!

Sophie Middleton két gyermeke egyaránt 12 órát alszik éjszakánként, és a "szuperanyuka" most megosztotta a titkot, hogyan lehet a gyerekeket mindenféle gond nélkül elaltatni.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...
Lifestyle
A tulipán virágzása elképesztő és káprázatos látvány, viszont ahhoz, hogy sokáig tartson a csoda, meg kell adni a növényeknek a megfelelő gondoskodást.
Sztárok
Balogh Levente és a kislánya között nagyon jó a kapcsolat. Ez onnan is látszik, hogy Szimi oda is tud pörkölni néha az édesapjának.