Ettől az egy titkos hozzávalótól lesz a lángos olyan finom, mint a strandon: még az anyósod is elkéri majd a receptet

Van egy olyan alapanyag, amit érdemes a lángos tésztájába keverni, hogy a végeredmény egy isteni finom nyalánkság legyen, ami egyszerre puha és omlós is.
A magyar nyarak sztárétele
A lángos a strandok és a fesztiválok nélkülözhetetlen étele, amelynek ropogós, mégis foszlós tésztája, fokhagymás illata és sajtos-tejfölös feltétje gyerekkori emlékekkel keveredve vált a nosztalgia ehető szimbólumává. Az otthon készült változatok azonban valamiért gyakran nem hozzák ugyanazt az élményt: túl olajosak, túl gumisak, esetleg nehezen emészthetőek lesznek. Éppen ezért sokan próbálkoznak különféle trükkökkel, hogy elérjék a kívánt állagot és ízt: egyesek szódabikarbónát adnak a tésztához, mások kefirrel vagy burgonyával kísérleteznek, ám ezektől sem lesz a tészta olyan, mint amit a strandon vagy egy jó vásári bódéban veszünk. De akkor vajon mi lehet a titka annak a különleges, kívül ropogós, belül levegős, mégis tömör lángosnak, amit az ember minden nyáron újra és újra meg akar kóstolni? Nos, cikkünkből most megtudhatod!




























