Lifestyle

Neked hányas a lábad? A kutatók meghökkentő összefüggést találtak lábunk mérete és a halálunk éve között

A kutatók számos halálesetet vizsgáltak és igazán érdekes tényre bukkantak.

3400 halálesetet vizsgáltak

Abban az állításban, miszerint lábunk mérete és halálunk éve között összefüggést találtak a kutatók, több megdöbbentő és hihetetlen dolog is van. Az egyik az, hogy miért pont a lábunk méretétől függ a halálozásunk, a másik pedig, hogy kutatók ezt a tényt vizsgálták. Dr. Hans Bjors svéd epidemiológus azt mondja, hogy ez pontosan olyan hihetetlen volt számukra is, mint amilyennek elsőre hangzik. A svéd Umeában a szakértők első körben összesen 800 nőt és férfit vizsgáltak, majd egy nagyobb, 3400 fős csoportot is bevontak a kutatásba, ami végül megdöbbentő eredménnyel szolgált. Neked hányas a lábad? Most kiderülhet, hogy becslések szerint mennyi a várható életkorod.

„Informatikai adatokra támaszkodtunk az emberek összehasonlításánál. Svédország minden egyes területén vizsgáltuk a haláleseteket részletekbe menően. Bővebben ez azt jelenti, hogy az elhunyt életkorát és halálának okát is számításba vettük. Később arra a döbbenetes megállapításra jutottunk, hogy a cipőméret határozottan kapcsolódik a hosszú élethez” - részletezte Dr. Hans Bjors a kutatás eredményeit.
Kattints a további képekért!

Mennyi maradt meg az általános iskolai matekórákból? Tedd próbára az intelligenciádat ezzel a mini IQ teszttel!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Cakó Kinga egy igen egyedülálló divattervező, akinek tényleg fontos, hogy a vásárlói jól érezzék magukat az egyes darabokban. A kényelem természetesen az életének nemcsak ezen területén jelenik meg,...
Sztárok
Noha Paul Newman óriási népszerűségre tett szert színészként, a magánéletében már korántsem volt ennyire sikeres.