Neked hányas a lábad? A kutatók meghökkentő összefüggést találtak lábunk mérete és a halálunk éve között

A kutatók számos halálesetet vizsgáltak és igazán érdekes tényre bukkantak.

3400 halálesetet vizsgáltak

Abban az állításban, miszerint lábunk mérete és halálunk éve között összefüggést találtak a kutatók, több megdöbbentő és hihetetlen dolog is van. Az egyik az, hogy miért pont a lábunk méretétől függ a halálozásunk, a másik pedig, hogy kutatók ezt a tényt vizsgálták. Dr. Hans Bjors svéd epidemiológus azt mondja, hogy ez pontosan olyan hihetetlen volt számukra is, mint amilyennek elsőre hangzik. A svéd Umeában a szakértők első körben összesen 800 nőt és férfit vizsgáltak, majd egy nagyobb, 3400 fős csoportot is bevontak a kutatásba, ami végül megdöbbentő eredménnyel szolgált. Neked hányas a lábad? Most kiderülhet, hogy becslések szerint mennyi a várható életkorod.

„Informatikai adatokra támaszkodtunk az emberek összehasonlításánál. Svédország minden egyes területén vizsgáltuk a haláleseteket részletekbe menően. Bővebben ez azt jelenti, hogy az elhunyt életkorát és halálának okát is számításba vettük. Később arra a döbbenetes megállapításra jutottunk, hogy a cipőméret határozottan kapcsolódik a hosszú élethez” - részletezte Dr. Hans Bjors a kutatás eredményeit.
Kattints a további képekért!

Az elismerés az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza, célja, hogy felhívja a figyelmet a kortárs magyar irodalom kiemelkedő műveire. A Libri irodalmi díj mellett közönségdíjat is kiosztottak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak