Tudtad? Ezek a leghűségesebb kutyafajták

Ha lojális kedvencre vágy, közülük válassz!

Angol pointer

Az angol pointer az egyik legrégebbi kutyafajta, a 17. század óta a nyulak felriasztására, jelzésére használják vadászatokon. Az egyik leghűségesebb kutya, nagyon fegyelmezett, értelmes és hűséges, vagyis minden olyan tulajdonság megvan benne, ami kivételesen lojálissá teszi. Remek családi eb és akár lakásban is tartható, ha sokat viszik sétálni. Ennek ellenére azért az a legjobb neki, ha a szabadban, vidéken van, ahol van felfedeznivaló tere.

Törpe foxterrier

A törpe foxterrier a foxterrier egyenes leszármazottja, de kis termetét az amerikai tenyésztőknek köszönheti. Nagyon szép és nagyon aktív kutyusok, akaratuk is erős, de emellett képtelenül hűségesek és lojálisak a gazdijukhoz és a családjukhoz - soha nem tudnák elárulni azt, akit szeretnek.

Skye terrier

A gyönyörű nevű Skye terrier a skóciai Skye-szigetekről származik, róka-és borzvadászatra tenyésztették ki. Az első jelző, amit mindenki megemlít vele kapcsolatban, az az, hogy a végletekig hűséges. Mindemellett persze független személyiségéről is híres, önálló akarata van, amiből nem nagyon enged. Az egyik legritkább kutyafajta, de remek társa lehet bárkinek.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: pointingdogblog.blogspot.com, vetstreet.com

Oldalak