Lifestyle

Kutatás igazolja: ha ilyen nemű a gyereked, hamarabb öregszel

Számtalan tanulmány vizsgálta már a gyermekek szüleik életére gyakorolt ​​hatását. Egy közelmúltban végzett úttörő tanulmány azonban rávilágított egy lenyűgöző és egyben váratlan jelenségre is.

A fiúk vagy a lányok "öregítenek" jobban?

Korábbi kutatások már utaltak arra, hogy összefüggés lehet egy édesanya bizonyos nemű gyermekeinek száma és a hosszú távú egészségi állapota között, különös tekintettel a demenciára. Ennek a kapcsolatnak a mélyebb megismerése érdekében a kutatók átfogó vizsgálatot végeztek a szülők kognitív öregedésével kapcsolatban. Részletek a galériában!

A tanulmány több mint 13.000 50 éves és idősebb felnőtt kognitív alapszintjét és a kognitív hanyatlás mértékét vizsgálta. A kutatók különféle szociodemográfiai tényezőket is figyelembe vettek a résztvevők élete során. Azokra összpontosítottak, akik szülők voltak és legalább egy gyermekük volt. Az elemzésbe a szülők mintáját is bevonták, akiknek 82,3%-ának volt legalább egy fia, a válaszadók 61,6%-a pedig nő volt.
Kattints a további képekért!

Kutyáért könyörög a gyerkőc, de te még nem adnád be egyből a derekad? Egy anyuka eszelős módszert talált ki, amivel a gyerekek mellett a férje felelősségtudatát is tesztelte.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.