Az általánosan legkellemesebbnek ítélt szag a vanillin (a vaníliakivonat fő összetevője) volt, míg a következő legnépszerűbb az etil-butirát (amelynek gyümölcsös illata van, és gyakran használják ízfokozóként gyümölcsízű ételekben). A harmadik a virágillatú linalool volt. A vizsgálatban a legkevésbé népszerű szag az izovaleriánsav volt, amelyről köztudott, hogy csípős, kellemetlen szaga van, és a sajtokhoz, a szójatejhez és az izzadsághoz társul.
3/3
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
Az általánosan legkellemesebbnek ítélt szag a vanillin (a vaníliakivonat fő összetevője) volt, míg a következő legnépszerűbb az etil-butirát (amelynek gyümölcsös illata van, és gyakran használják ízfokozóként gyümölcsízű ételekben). A harmadik a virágillatú linalool volt. A vizsgálatban a legkevésbé népszerű szag az izovaleriánsav volt, amelyről köztudott, hogy csípős, kellemetlen szaga van, és a sajtokhoz, a szójatejhez és az izzadsághoz társul.