Puhább, lágyabb kelt tészták
Ha valaki próbálta már otthon kenyér-, kalács- vagy pizzatésztát dagasztani, tudja, mennyire fontos a megfelelő állag. Nos, a krumpli főzővize ebben is hasznos lehet. A benne lévő keményítő miatt a víz nemcsak sűrűbb, de kissé ragacsosabb is lesz, ami éppen megfelelő ahhoz, hogy a tészta még lágyabb, még levegősebb legyen. Használjuk fel langyosan a tészta készítésekor – sima víz helyett adjuk hozzá a liszthez, élesztőhöz, egy kevés sóhoz, és azonnal megláthatjuk, hogy az eredmény egy könnyen gyúrható, rugalmas tészta lesz, amelyből fantasztikusan puha, belül foszlós, kívül roppanós végeredmények készülhetnek. A pizza alapja vékonyabb és egyenletesebb lesz, a kenyér héja pedig szebb aranybarnára sül.
Fotó: Pinterest
Puhább, lágyabb kelt tészták
Ha valaki próbálta már otthon kenyér-, kalács- vagy pizzatésztát dagasztani, tudja, mennyire fontos a megfelelő állag. Nos, a krumpli főzővize ebben is hasznos lehet. A benne lévő keményítő miatt a víz nemcsak sűrűbb, de kissé ragacsosabb is lesz, ami éppen megfelelő ahhoz, hogy a tészta még lágyabb, még levegősebb legyen. Használjuk fel langyosan a tészta készítésekor – sima víz helyett adjuk hozzá a liszthez, élesztőhöz, egy kevés sóhoz, és azonnal megláthatjuk, hogy az eredmény egy könnyen gyúrható, rugalmas tészta lesz, amelyből fantasztikusan puha, belül foszlós, kívül roppanós végeredmények készülhetnek. A pizza alapja vékonyabb és egyenletesebb lesz, a kenyér héja pedig szebb aranybarnára sül.