Szokatlan hozzávalótól lesz emlékezetesen finom és szuperkrémes a rántotta: az egész család imádni fogja

A legjobb rántotta ellenállhatatlanul krémes, vajas pirítóssal és ropogós szalonnával tálalva pedig tökéletes napindító mindenki számára. Ha azonban az a célod, hogy a következő reggeli alkalmával valami igazán felejthetetlennel lepd meg a családot, próbáld ki az alábbi kissé meglepő, ám garantáltan szuper konyhai trükköt!

Mindenki megnyalja utána mind a 10 ujját

A tojás egy tökéletes reggeli választás, hiszen teljes értékű fehérjeforrás, amely hosszan tartó telítettséget biztosít, emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez, továbbá a vércukorszint stabilitásához. Nem beszélve arról, hogy napindítóként sok minden készíthető belőle: fogyaszthatjuk főtten, készíthetünk belőle salátát, omlettet és frittatát, azaz tojáslepényt, de ha biztosra akarunk menni, a rántotta is mindig kiváló opció.

tojásrántotta

A rántotta elkészítésének lényege az óvatosságban rejlik: miután a felvert tojások a serpenyőbe kerültek, a kapott masszát finoman, lassan kell kevergetni, hogy ne száradjon ki, ugyanakkor kellően megsüljön. A hagyományos recept alapvető összetevői a vaj, a tojás és egy kis tej, azonban a kreativitásnak csak a fantázia tud határt szabni: gazdagíthatjuk sajttal és tejszínnel is, de akár cottage cheese is mehet bele bátran, no meg persze ne feledkezzünk el az olyan fűszernövényekről, mint a rozmaring, a bazsalikom, a medvehagyma, illetve az oregánó.

tojásrántotta

Azonban van még egy, elsőre talán furcsának tűnő hozzávaló is, amivel bátran megbolondíthatod a rántottát – ez pedig nem más, mint a majonéz, amitől a végeredmény szuperkrémes és gazdagabb ízvilágú lesz. A titok abban rejlik, hogy a majonézt a folyamat végén érdemes bevetni, így a tojások nem lesznek túl szárazak.

Elkészítés:

  1. A tojásokat és a tejet egy tálban alaposan keverd össze.
  2. Közepes lángon melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd adj hozzá 1 tk vajat.
  3. Amikor a vaj már habzik, a felvert tojásokat öntsd a serpenyőbe, és folyamatosan kevergesd körkörös mozdulatokkal. Ügyelj arra, hogy ne süsd szárazra – 3 db tojás esetén nagyjából 1-2 perc a sütési idő.
  4. Utolsó lépésként adj hozzá 1 tk majonézt, majd ízlés szerint fűszerezd. Folytasd a kevergetést, amíg a tojás eléri a kívánt állagot.

A tojáskrém nem igazán illeszkedik bele a fogyókúrás étrendbe, mivel tartalmaz majonézt, ám ha ezt az alapanyagot valami egészen mással helyettesítjük, máris jóval kevesebb kalória lesz a végeredményben.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Mirror

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
Noha észszerűnek tűnik radiátoron szárítani a frissen mosott ruhákat, a szakértők szerint ez a módszer korántsem olyan biztonságos, mint ahogy azt sokan hiszik.
Lifestyle
Az életben a szerencse soha nem állandó, de vannak időszakok, amikor az univerzum különösen kegyesen bánik velünk. Ha az alábbi csillagjegyek szülöttei közé tartozol, készülj fel arra, hogy ez a hét...
Lifestyle
Ha az alább említett három csillagjegy közé tartozol, tudd, hogy ezek a napok azért érkeztek az életedbe, hogy előre vigyenek. Az univerzum mögötted áll – most rajtad a sor, hogy tiszta szívvel és...
Lifestyle
A gyógyteák számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek, és természetes módon támogatják a test, illetve a lélek harmóniáját, egy bizonyos fajtát pedig különösen ajánlott napi szinten fogyasztani,...
Egészség
Bizony vannak olyan veszélyes ételek, amitől az agyunk az átlagosnál sokkal gyorsabban öregszik, éppen ezért érdemes minél kevesebbszer fogyasztani ezeket az élelmiszereket, ha szeretnénk megőrizni...
Lifestyle
Sokan a létezéséről sem tudnak ennek a "mágikus" olajnak, pedig elképesztő hatással van egész szervezetünkre nézve, többek között még az őszülést is képes visszafordítani.