Szokatlan hozzávalótól lesz emlékezetesen finom és szuperkrémes a rántotta: az egész család imádni fogja

A legjobb rántotta ellenállhatatlanul krémes, vajas pirítóssal és ropogós szalonnával tálalva pedig tökéletes napindító mindenki számára. Ha azonban az a célod, hogy a következő reggeli alkalmával valami igazán felejthetetlennel lepd meg a családot, próbáld ki az alábbi kissé meglepő, ám garantáltan szuper konyhai trükköt!

Mindenki megnyalja utána mind a 10 ujját

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

A tojás egy tökéletes reggeli választás, hiszen teljes értékű fehérjeforrás, amely hosszan tartó telítettséget biztosít, emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez, továbbá a vércukorszint stabilitásához. Nem beszélve arról, hogy napindítóként sok minden készíthető belőle: fogyaszthatjuk főtten, készíthetünk belőle salátát, omlettet és frittatát, azaz tojáslepényt, de ha biztosra akarunk menni, a rántotta is mindig kiváló opció.

tojásrántotta

A rántotta elkészítésének lényege az óvatosságban rejlik: miután a felvert tojások a serpenyőbe kerültek, a kapott masszát finoman, lassan kell kevergetni, hogy ne száradjon ki, ugyanakkor kellően megsüljön. A hagyományos recept alapvető összetevői a vaj, a tojás és egy kis tej, azonban a kreativitásnak csak a fantázia tud határt szabni: gazdagíthatjuk sajttal és tejszínnel is, de akár cottage cheese is mehet bele bátran, no meg persze ne feledkezzünk el az olyan fűszernövényekről, mint a rozmaring, a bazsalikom, a medvehagyma, illetve az oregánó.

tojásrántotta

Azonban van még egy, elsőre talán furcsának tűnő hozzávaló is, amivel bátran megbolondíthatod a rántottát – ez pedig nem más, mint a majonéz, amitől a végeredmény szuperkrémes és gazdagabb ízvilágú lesz. A titok abban rejlik, hogy a majonézt a folyamat végén érdemes bevetni, így a tojások nem lesznek túl szárazak.

Elkészítés:

  1. A tojásokat és a tejet egy tálban alaposan keverd össze.
  2. Közepes lángon melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd adj hozzá 1 tk vajat.
  3. Amikor a vaj már habzik, a felvert tojásokat öntsd a serpenyőbe, és folyamatosan kevergesd körkörös mozdulatokkal. Ügyelj arra, hogy ne süsd szárazra – 3 db tojás esetén nagyjából 1-2 perc a sütési idő.
  4. Utolsó lépésként adj hozzá 1 tk majonézt, majd ízlés szerint fűszerezd. Folytasd a kevergetést, amíg a tojás eléri a kívánt állagot.

A tojáskrém nem igazán illeszkedik bele a fogyókúrás étrendbe, mivel tartalmaz majonézt, ám ha ezt az alapanyagot valami egészen mással helyettesítjük, máris jóval kevesebb kalória lesz a végeredményben.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Mirror

Oldalak

Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.