Szokatlan hozzávalótól lesz emlékezetesen finom és szuperkrémes a rántotta: az egész család imádni fogja

A legjobb rántotta ellenállhatatlanul krémes, vajas pirítóssal és ropogós szalonnával tálalva pedig tökéletes napindító mindenki számára. Ha azonban az a célod, hogy a következő reggeli alkalmával valami igazán felejthetetlennel lepd meg a családot, próbáld ki az alábbi kissé meglepő, ám garantáltan szuper konyhai trükköt!

Mindenki megnyalja utána mind a 10 ujját

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

A tojás egy tökéletes reggeli választás, hiszen teljes értékű fehérjeforrás, amely hosszan tartó telítettséget biztosít, emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez, továbbá a vércukorszint stabilitásához. Nem beszélve arról, hogy napindítóként sok minden készíthető belőle: fogyaszthatjuk főtten, készíthetünk belőle salátát, omlettet és frittatát, azaz tojáslepényt, de ha biztosra akarunk menni, a rántotta is mindig kiváló opció.

tojásrántotta

A rántotta elkészítésének lényege az óvatosságban rejlik: miután a felvert tojások a serpenyőbe kerültek, a kapott masszát finoman, lassan kell kevergetni, hogy ne száradjon ki, ugyanakkor kellően megsüljön. A hagyományos recept alapvető összetevői a vaj, a tojás és egy kis tej, azonban a kreativitásnak csak a fantázia tud határt szabni: gazdagíthatjuk sajttal és tejszínnel is, de akár cottage cheese is mehet bele bátran, no meg persze ne feledkezzünk el az olyan fűszernövényekről, mint a rozmaring, a bazsalikom, a medvehagyma, illetve az oregánó.

tojásrántotta

Azonban van még egy, elsőre talán furcsának tűnő hozzávaló is, amivel bátran megbolondíthatod a rántottát – ez pedig nem más, mint a majonéz, amitől a végeredmény szuperkrémes és gazdagabb ízvilágú lesz. A titok abban rejlik, hogy a majonézt a folyamat végén érdemes bevetni, így a tojások nem lesznek túl szárazak.

Elkészítés:

  1. A tojásokat és a tejet egy tálban alaposan keverd össze.
  2. Közepes lángon melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd adj hozzá 1 tk vajat.
  3. Amikor a vaj már habzik, a felvert tojásokat öntsd a serpenyőbe, és folyamatosan kevergesd körkörös mozdulatokkal. Ügyelj arra, hogy ne süsd szárazra – 3 db tojás esetén nagyjából 1-2 perc a sütési idő.
  4. Utolsó lépésként adj hozzá 1 tk majonézt, majd ízlés szerint fűszerezd. Folytasd a kevergetést, amíg a tojás eléri a kívánt állagot.

A tojáskrém nem igazán illeszkedik bele a fogyókúrás étrendbe, mivel tartalmaz majonézt, ám ha ezt az alapanyagot valami egészen mással helyettesítjük, máris jóval kevesebb kalória lesz a végeredményben.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Mirror

Oldalak

Lifestyle
Megtalálod mindhárom kakast a pulykák között? Ha az első próbálkozásod máris sikerrel végződik, akkor bizony született zseni vagy!
Fashion&Beauty
A hazai sztárvilág elitje mesés estélyikben vonult végig a vörös szőnyegen – csak kapkodtuk a fejünket a sok gyönyörűség láttán.
Lifestyle
Sokan automatikusan hámoznak bizonyos zöldségeket, pedig pont azzal dobják ki a legértékesebb részüket — és még időt is veszítenek vele.
Sztárok
Az év leginspirálóbb hazai díjátadó rendezvényén, a Femcafe Gálán idén is káprázatos ruhakölteményekbe bújt sztárok sorakoztak – cikkünkben most összeszedtük, mennyi ragyogó szettet csodálhattunk meg...
Sztárok
2025-ben a Femcafe.hu immáron hetedik alkalommal rendezte meg az Inspiráló Nők Díjátadót, ahol a lap leginspirálóbb női teljesítményeket kereste és díjazta. A nagyszabású gálán természetesen a...
Lifestyle
A Femcafe.hu már hetedik alkalommal rendezte meg az Inspiráló Nők Díjátadót, ahol olyan ösztönző női példaképeket mutattunk be, akiknek munkássága, teljesítménye és személyisége például szolgálhat a...