Lifestyle

Komoly korlátozások a magyar boltokban és benzinkutakon: részletek, amelyekkel nem árt tisztában lenned

Az élelmiszerüzletek és a benzinkutak egyaránt szabadon korlátozhatják Magyarországon a vásárlások számát: erre a fogyasztóvédelmi szabályok, valamint a jog is lehetőséget biztosít számukra.

Meg van kötve a vásárlók keze

Magyarországon az élelmiszerüzletek és a benzinkutak egyaránt szabadon korlátozhatják, hogy milyen termékekből mennyit vásárolhatunk - emlékeztet rá a 24.hu cikke, majd hozzáteszik: számos üzlet él is e lehetőséggel, az árstopos élelmiszerekre már jelenleg is limit vonatkozik, de a benzinkutak is egyénileg szabják meg, milyen mennyiségben vásárolhatunk üzemanyagot.

A Mol legutóbb azzal verte ki sokaknál a biztosítékot, hogy bejelentették: egy nap csak egyszer van náluk lehetőség ársapkás tankolásra, attól függetlenül, hogy az lényegében kevesebb volt, mint a náluk közölt napi 50 literes korlátozás. Később változtattak, ugyanis kijelentették: a Molnál egynél többször nem lehet naponta piaci áron tankolni. A cég nemrégiben visszakozott, mondván, soha nem adtak ki olyan utasítást, hogyha valaki kétszer tankol egy nap, az első tankolás után már piaci árat kell fizetnie, noha jogosult lenne a hatósági árra.

A vállalat kommunikációért felelős szakembere azt nyilatkozta, hogy a központ minden Mol-kútnak küld tájékoztatót. A 24.hu megkérdezett egy fogyasztóvédelmi szakértőt is arról, vajon az egyes cégek egyéni mérlegelés alapján dönthetik-e el, hogy mi mennyit és mikor vásárolhatunk az üzleteikben.

Fotó: 123rf

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

Oldalak

Lifestyle