Lifestyle

Ismét összeállt a legendás magyar zenekar - már egy új lemez is készülőben van

Újra aktív a Kispál és a Borz. Hat év után ismét koncertet adnak Orfűn.

Hosszú évek után újra egyesítették erőiket

Ismét összeáll a Kispál és a Borz, az 1987-ben alakult, mára már legendássá nemesedett magyar alternatív rockegyüttes. A banda hat év után ismét koncertezni fog Orfűn - olvasható a Fishing on Orfű Facebook-oldalán közzétett hétfői bejegyzésben. A Kispál és a Borz augusztus 27-én fog majd fellépni a minifesztiválon. A posztból az is kiderül, hogy a közkedvelt együttes új dalokkal is előrukkol majd. A Rózsaszínt nemrég el is játszották a Partizán stúdiójában, és ez még nem minden: ígéretük szerint egy új lemez is készülőben van.

A zenekar eddig három új számot vett fel, de saját elmondásuk szerint 6-8 új szerzeményük van, ami egy nagylemezhez is elegendő anyag lehet.

A Kispál és a Borzot 1987-ben Bräutigam Gábor, Ózdi Rezső, Kispál András és Lovasi András alapította. Első fellépésük a Szenes klubban volt 1987. december 10-én.

Az együttes tagjai az évek alatt sokat cserélődtek. Többször volt doboscsere: Bräutigam Gábort Tóth (Csülök) Zoltán váltotta, őt pedig 2002 nyarán Michael Zwecker. 1996-ig trióként játszott, ekkor csatlakozott hozzájuk Dióssy Ákos. 2006 nyarán Michael Zwecker elhagyta az együttest, helyére Bóra Áron került, de mintegy egyévnyi játék után ő is elhagyta a zenekart. Legújabb dobosuk a 2007 telén "beavatott" Mihalik Ábel. Gyakran vendégművészekkel léptek fel, például a Pál Utcai Fiúk énekesével, Leskovics Gáborral.

2009 szeptemberében megjelent a zenekar első DVD-je. A szimplán csak „Koncert” névre keresztelt kiadványon a 2007-es pécsi 20 éves jubileumi koncertjük anyaga látható.

2010-ben bejelentették, hogy huszonhárom év aktív zenélés és tizenegy stúdióalbum után az együttes befejezi pályafutását. Búcsúkoncertjüket 2010. augusztus 9-én, a Sziget Fesztivál „mínusz egyedik” napján tartották.

Kíváncsi vagy rá, miről beszéltek a Kispál és a Borz tagjai a Partizánban? Mutatjuk:

Újabb szupersztárok mondtak igent a 2022-es Sziget meghívására, köztük a világ egyik legismertebb énekese, Justin Bieber, vagy épp a nemzetközi EDM szcéna élbolyába tartozó Calvin Harris.

Leadfotó: Facebook/tollasradio

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A 74 éves Nagy Marika igazi hétköznapi hős, rengeteg magányos, idős emberen segít egy különleges mozgásforma, az örömtánc oktatásán keresztül. Ez a tánctípus egészen egyszerű mozdulatokból áll, sosem...
Fashion&Beauty
Sajnos számos okból tapasztalhatunk hajhullást életünk során, legyen szó akár a koronavírus szövődményeiről, vagy éppen a mindennapos stresszről. Bármi is az ok, a hajhullás olykor nagyon...
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.