Ez a filléres só a tested, a bőröd és a kerted kedvencévé válhat

A keserűsó vagy más néven Epsom-só az angliai Epsom városáról kapta a nevét, ahol legelsőként felfedezték. Ne riasszon vissza a neve, ugyanis a keserűsó igazi jolly joker mind a háztartásban, mind a szépségápolásban.
Egy sófajta, ami étkezési célra nem alkalmazható
A keserűsó köszönőviszonyban sincs a hagyományos konyhasóval, ugyanis kesernyés íze miatt gasztronómiai szempontból szinte lehetetlen felhasználni. Sőt, belsőleg csak orvosi célokra alkalmazható, de semmiképp sem az ételek ízesítésére. A keserűsót Epsom-sónak is hívjuk másként, ugyanis a 17. században Angliában, Epsom városában egy helyi ásványból vonták ki legelőször. Tudományos nevén magnézium-szulfát – ami nem véletlen, hiszen részben magnéziumból, részben pedig szulfátokból áll. Bár étkezési célra egyáltalán nem ajánlott, a szépségápolásban és izomlazításra annál inkább bevált házi kedvencként tekinthetünk rá. A legrégebbi felhasználása pedig egyértelműen a bélbántalmakhoz köthető, hiszen már őseink is pontosan tudták, hogyan használják a különböző bélproblémákra. Emellett külön jó hír, hogy az Epsom-sót odakint, a kertben is számos formában hasznosíthatjuk.
Kíváncsi vagy, pontosan mikre jó a keserűsó? Kattints galériánkra!
Leadfotó:123rf

































