Ha a konyha egy bizonyos pontján tárolod a kenyeret, napokkal tovább friss marad

Kevés dolog bosszantóbb annál, mint amikor a frissen vett kenyér pár nap alatt kiszárad vagy megpenészedik, ám jó hír, hogy van egy trükk, amivel sokkal tovább megőrizhetjük a frissességét.
Mindenki próbálkozik
Van valami, ami minden háztartásban újra és újra előkerül, és bármennyire is apróságnak tűnik, valójában rengeteg bosszúságot tud okozni: az élelmiszerek tárolása. Hiába pakoljuk tele a hűtőt, a kamrát vagy a polcokat gondosan összeválogatott finomságokkal, előbb-utóbb szembesülünk azzal a jelenséggel, amit senki sem szeret: ha valami megromlik, megpenészedik, vagy egyszerűen csak elveszíti frissességét, mielőtt elfogyaszthatnánk. A pazarlás érzése mindig rossz szájízt hagy maga után – nem csupán a pénztárcánk bánja, de lelkiismeret-furdalás is társul hozzá. Az élelmiszerek közül a kenyér talán a legnagyobb kihívás. Frissen ropogós héja, puha, illatos belseje egy-két nap alatt képes elveszíteni minden varázsát. És akkor még nem beszéltünk a penészről, amely alattomosan és láthatatlanul jelentkezik, majd egyszer csak apró zöldes foltokként bukkan elő. Nem véletlen tehát, hogy sok háziasszony próbálja megfejteni azt, hol és hogyan érdemes a kenyeret tárolni, hogy minél tovább megőrizze frissességét. Egyesek a fagyasztóra esküsznek, mások a kenyértartóra, vannak, akik egyszerűen a konyhapulton hagyják, vagy becsúsztatják a szekrénybe. De vajon melyik módszer az, ami tényleg beválik? Létezik egyáltalán univerzális megoldás erre a mindennapi problémára? Nos, szerencsére a válasz az, hogy igen.

























