A szakemberek végül arra jöttek rá, hogy azoknál, akik feketén isszák a kávét, egyértelműen kisebb a bármilyen okból bekövetkező halálozás veszélye, viszont ha valaki minimális cukrot, tejszínt vagy tejet adott az italához, ez a kockázat jól érzékelhetően emelkedni kezdett. A kutatás egyik leglényegesebb megállapítása, hogy a feketekávé, illetve a kifejezetten alacsony cukor- és zsírtartalmú verzió 14 százalékkal képes mérsékelni az idő előtti halálozás esélyét a kávéfogyasztás teljes mellőzéséhez képest.
3/3
Fotó: 123rf
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
A szakemberek végül arra jöttek rá, hogy azoknál, akik feketén isszák a kávét, egyértelműen kisebb a bármilyen okból bekövetkező halálozás veszélye, viszont ha valaki minimális cukrot, tejszínt vagy tejet adott az italához, ez a kockázat jól érzékelhetően emelkedni kezdett. A kutatás egyik leglényegesebb megállapítása, hogy a feketekávé, illetve a kifejezetten alacsony cukor- és zsírtartalmú verzió 14 százalékkal képes mérsékelni az idő előtti halálozás esélyét a kávéfogyasztás teljes mellőzéséhez képest.