5 adalék, amit soha többé ne tegyél a kávéba! Súlyos árat fizetsz, ha mégis ezekkel ízesíted a napindító italt
A kávét számtalan módon lehet ízesebbé varázsolni, azonban fontos megjegyezni, hogy vannak olyan készítmények és összetevők, amelyeket tilos belecsempészni az italba; cikkünkben azt is eláruljuk, miért!
Többet ártanak, mint gondolnád
A kávé rengeteg pozitív hatással is bír az emberi szervezetre. Első és talán legfontosabb tulajdonsága, hogy serkenti az agyműködést, segítve ezzel az éberség és koncentráció fenntartását, emellett a koffein stimuláló hatása fokozza a hangulatot, lendületet ad, illetve javítja a mentális teljesítményt, így hatékonyan támogatja a mindennapi produktivitást – sőt, kutatások bizonyítják, hogy csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, ráadásul mérsékelt mennyiségben jót tesz a szívnek is. Egy szó, mint száz, a minőségi kávéval semmi baj nincs, a gond inkább ott kezdődik, hogy milyen hozzávalókkal tesszük ízletesebbé; galériánkban felsoroljuk, melyek azok az adalékok, melyeket jobb messziről elkerülni!
Gondoltad volna? Szakértők szerint óriási hibát követünk el azzal, ha a mikróban melegítjük fel a koffeintartalmú, forró italt.
Leadfotó: 123rf
Forrás: Well&fit