A kávé végleges eltűnésének veszélye valós, ha nem teszünk lépéseket az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésére. A szakértők szerint azonban vannak megoldások, amelyek segíthetnek a kávé jövőjének biztosításában. Ilyen például az agroerdészet, amely az agrár- és erdészeti technikák kombinációjával javítja a talaj minőségét és segít a szén-dioxid megkötésében. Ezenkívül az öntözés optimalizálása, mint például a csepegtető öntözési rendszerek használata, segíthet a vízfelhasználás hatékonyabbá tételében.
A kávé végleges eltűnésének veszélye valós, ha nem teszünk lépéseket az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésére. A szakértők szerint azonban vannak megoldások, amelyek segíthetnek a kávé jövőjének biztosításában. Ilyen például az agroerdészet, amely az agrár- és erdészeti technikák kombinációjával javítja a talaj minőségét és segít a szén-dioxid megkötésében. Ezenkívül az öntözés optimalizálása, mint például a csepegtető öntözési rendszerek használata, segíthet a vízfelhasználás hatékonyabbá tételében.