Lifestyle

Kabbala karkötők: A spirituális jelentőség és a divat találkozása

A különféle ékszerek, így a karkötők viselése is számos kultúra és vallás részévé vált különleges spirituális jelentőségük miatt. Egy ilyen mély spirituális karkötő a kabbala, így cikkünkben annak jártunk utána, hogy pontosan hol találkozik a spiritualitás a divattal.

A karkötők jelentősége

A kabbala karkötő egy ősi hagyomány részét képezi. Maga a szó „titkos” vagy „rejtett” jelentéssel bír és a zsidó hagyomány része. A karkötőket általában piros szálakból, fonalból készítik és a csomók száma eltérő. Ezek az ékszerek számos misztikus és spirituális elemet tartalmaznak. A piros szín a védelmet és a negatív energiát elhárító erőt képviseli. A Rachel karkötő Rachel Weissnek, az egyik Kabbala központ alapítójának köszönhető. Ez a karkötő összesen 7 csomóval készül és a hétfői napot szimbolizálja. Viselői azért hordják, hogy elűzzék a rossz szellemeket és a különféle negatív hatásokkal szemben védelmet biztosítson számukra. Sokak szerint ezek az ékszerek segítenek a lelki harmónia megteremtésében is.

A Kabbala és a divat kapcsolódása

Ezek a karkötők, ma már egyre népszerűbbek és nem csak a spirituális közösségekben, hanem a divat világában is. A divattervezők nagyon gyorsan felismerték a benne rejlő lehetőségeket, így ma már nagyon sok helyen külön figyelmet fordítanak a megtervezésre. A különféle divatirányzatokhoz a piros szín igen jól illik és spirituális volta miatt titokzatossá teszik viselőjüket. Szinte mindenki megtalálhatja azt a karkötőt, amely segít a stílusos öltözködésben, hiszen több színkombinációban is elérhető és viselésükkel a pozitív energiákat be lehet vonzani. A gravírozott karkötő szintén a divatot követi, így ezeket is érdemes megnézni, ha vásárlásra kerül a sor.

A karkötő viselése

Egyszerűen és könnyen – a mindennapi öltözködésünkbe – beilleszthető karkötő viselése során fontos, hogy ne csak divathóbortból, hanem eredeti spirituális volta miatt hordjuk a karkötőt. A pozitív szándékot és a védelmet is érzékeljük, amikor viseljük a karkötőket, emellett mindig összpontosítsunk a pillanatra és testünk harmóniájára a környezettel.

Ezek a karkötők tökéletes példái annak, hogy a spiritualitás és a divat találkozhat egymással és egyesülhet akár egyetlen ékszerben. Nemcsak vonzó megjelenést, de a hagyományokat is jelképezi, ezáltal komoly jelentőséggel bírnak. Akiket érdekel a karkötő és nem csak a divatot szeretné általa követni, ajánljuk, hogy nézzen szét a webshopok kínálatában és még ma szerezze be ezt a különleges darabot.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle