Lifestyle

5 beltéri növény, amely tisztítja a levegőt: elűzik a baktériumokat és a penészt

Egyes beltéri növények, mint a pálmafa, tisztítják a levegőt és elűzik a baktériumokat az otthonodból.

Tisztítják a levegőt

Az otthonunk nemcsak a kényelmes menedékhelyünk, hanem az egészségünk szentélye is. A levegő minősége azonban gyakran alulbecsült tényező, pedig hatalmas hatással lehet mindennapi életünkre és jóllétünkre. A modern építőanyagok és otthoni berendezések kibocsátják a levegőbe azokat a vegyszereket és szennyeződéseket, amelyek növelhetik a légúti megbetegedések kockázatát és általános egészségünket is veszélyeztethetik. Azonban van egy egyszerű és szép megoldás: a beltéri növények. Ezek nemcsak a zöld szépségükről ismertek, hanem az életterünk megtisztításában és a levegő minőségének javításában is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Számos növény képes elnyelni és lebontani a levegőben található káros vegyületeket, mint például a formaldehidet és a xilént, valamint segítenek megszüntetni a baktériumokat és a penészt.

Areca (arekát) pálma: A pálmafa egyik legjobb levegőtisztító növény, elnyeli a levegőben található formaldehidet és xilént. Emellett a pálmafák kiváló páratartalmat is biztosítanak, ami segít megelőzni a szárazságot és az orrdugulást.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...