Június a Víz-Ló hónapja, próbára teszi kapcsolatainkat a kínai asztrológia szerint

Be vagyunk már sózva, ráadásul még paprikás is lesz a hangulat! Olvasd el szakértőnk, Padma előrejelzését!

Könnyű vágtába lendülünk

Nagyon vártuk már ezt a hónapot, a nyarat a hosszú bezártság után, és végre itt is van! Kiszabadulunk! Még marad némi korlátozás, de az már kit zavar? Gyerünk! És megyünk is, végre lehet találkozni a családtagokkal, barátokkal, szervezhetünk jóleső programokat. Muszáj már kimenni levegőzni, napozni, élvezni az életet, a természetet, a mozgást és bárminemű helyváltoztatást. Nem élhetünk örökké bezárva mikroszkopikus kis entitásoktól félve, hiszen ezek mindenhol minden pillanatban körülvesznek bennünket. Ma már szinte közismert tény, hogy a mindennapi gondolataink, érzéseink befolyásolják (sőt, irányítják) szervezetünk biokémiai folyamatait, így tudatosan hatással lehetünk rá, mielőtt még bármilyen baj alakulna ki bennünk, és gyógyszerhez kellene folyamodnunk a mielőbbi javulás érdekében. A boldog ember immunrendszere erős! Létfontosságú tehát, hogy ne ápoljunk magunkban félelmet, és egyéb negatív érzést, ellenben törekedjünk tudatosan az önfeledt boldogságra, a lét élvezetére. Ez nehezebb volt a karantén alatt, de mostantól már könnyebb, hiszen több a lehetőség a külvilágban is!

Nincs az a szomorú élethelyzet, amiben ne lehetne valamiképpen törekedni arra, hogy napról-napra jobb gondolatokat, érzéseket találjunk és tápláljunk, míg megjelenik bennünk a remény, a bizakodás első halvány sugara, majd ezt tovább erősítve egyre stabilabb jó érzésekre lelhetünk. Ki-ki süt a Nap odabent, és ha nem „hívjuk meg” újra és újra a felhőket, akkor egyszer csak már így marad, és alapvető lelkiállapotunkká válik a boldogság. Néha tudatosan meg kell dolgozni ezért. Ebben a furcsa és erőteljes időszakban mindannyiunknak fel lett adva ez a lecke és a kihívás még zajlik.

A június havát jelölő állatjegy, a Ló tüzes természetű. Optimista, lendületes és szereti az élvezeteket. Áthat bennünket ez az életérzés, és szeretnénk végre minél többet kapcsolódni, kimozdulni, enni-inni, nevetni, szórakozni, ismerkedni. Az energiák támogatják is ezt az igényünket, a találkozások könnyedén létrejönnek – és tetszik vagy nem, sokunknak kihívást is hoznak.

Mit hoz még a Ló hónapja? Olvass tovább a következő oldalon!

Oldalak

Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.