Július végéig lehet pályázni az Együtt az Autistákért Alapítvány tehetséges fiatalokat támogató programjára

Kiemelkedő képességű, autizmus-spektrumzavarral élő fiataloknak nyújt segítséget tehetségük kiteljesítésében az Együtt az Autistákért Alapítvány (EAA) tehetséggondozó programja, amelyre július 30-ig lehet jelentkezni. Az „AUTTALENT 2021 - Együtt a tehetségekért” nevű program az autizmus-spektrumállapot társadalmi elfogadottságának növelésére is törekszik.

AUTTALENT 2021

Az Együtt az Autistákért Alapítvány áprilisban hívta életre az „AUTTALENT 2021 - Együtt a tehetségekért” elnevezésű tehetséggondozó programját, ahova olyan autizmus-spektrumzavarral élő, 6-30 éves korú gyermekek, fiatalok jelentkezését várják, akik valamilyen kiemelkedő képességgel, tehetséggel rendelkeznek a zene, a képzőművészet, egyéb művészeti ágak (mozgókép, fotó stb.), a sport, a tudomány, a kutatás/fejlesztés/innováció vagy a számítástechnika területén.

Az AUTTALENT kampányt számos nagyvállalat is támogatta. Az #éniskékvagyok kampány részeként továbbá a szervezet Labrosse Dániel kortárs képzőművésszel és a Dorko csapatával együtt álmodta meg a #KékSzív T-Shirt Pop-Up kollekciót, amelynek eladásából – valamint a magyar ruhamárka cipőújdonságának, a DRK Ultralight modell kék színű változatának értékesítéséből – közel 400 ezer forint folyt be. A jelenlegi összeg növeléséhez augusztus végéig további adományozók is hozzájárulhatnak.

Fotó: 123rf.com

Oldalak