Lifestyle

Ennek köszönhette csodás gyógyulását és botrányos viszonyát Jókai Mór

Jókai Mór számára a Balaton a második otthont jelentette. Az arany ember írója úgy gondolta, a magyar tengeren töltött hónapok jelentik egészségének kulcsát – erről számos írásában is megemlékezett.

Az ünnepelt író

Márciusi ifjú, ünnepelt regényíró, országgyűlési képviselői, a Magyar Tudományos Akadémia igazgató-tanácsának tagja – csak néhány Jókai Mór számos titulusa közül. A magyarországi reformkor egyik legnagyobb írója 1824-ben született Komáromban, későbbi életében azonban inkább Budapest és a Balaton vált meghatározóvá. Olyan nagy formátumú regényeket köszönhetünk neki, mint Az arany ember, A kőszívű ember fiai vagy az Egy magyar nábob.

Jókait a legenda szerint az 1848-as forradalom hozta össze a kor ünnepelt színésznőjével, a nála nyolc évvel idősebb Laborfalvi Rózával, akivel még abban az évben házasságot is kötött. A frigyet sokan nem nézték jó szemmel a feleség kora, illetve korábbi kapcsolatából született gyermeke miatt.

Fotó: pinterest

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Elsőre furcsa és kissé feleslegesnek ható trend ütötte fel a fejét a lakberendezés területén.
Lifestyle
Ezek a tettek minimális erőfeszítést igényelnek, mégis pozitív irányba változhat az életed általuk.
Fashion&Beauty
Az intim területekről való gondoskodás elengedhetetlen része a megfelelő fehérnemű kiválasztása. Eddig talán nem is gondoltad volna, de bizony akad néhány típusú fehérnemű, melyek súlyos problémákhoz...