Jogerős bírósági döntés született az utolsó magyar halálraítélt ügyében

A férfit 1989-ben kötél általi halálra ítélte a katonai bíróság, mert megölt és meggyalázott egy 11 éves kislányt.

Harminckét éve követte el rémtettét

Tizenkét év fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla azt a K. Aladárt, aki három évvel ezelőtt arcon lőtt egy trafikost Szombathelyen - írja a 24.hu. A férfit életveszélyt okozó testi sértés kísérletével, továbbá fegyveresen elkövetett rablással vádolták. K. Aladár egyúttal az utolsó magyar halálraítélt is: 1989-ben a Kaposvári Katonai Bíróság ítélte kötél általi halálra, mert az elkövető megölt és meggyalázott egy 11 éves kislányt. A most ötvenes éveiben járó férfi bevonszolta Anitát a Török-erdőbe, majd addig fojtogatta, amíg el nem vesztette az eszméletét.

Ezután ráfeküdt a magatehetetlen gyerekre, aztán csókolgatni kezdte és voltaképp összeroppantotta a csontjait. Anitának több bordája eltört, de a szíve, a tüdeje és a mája is sérült az eset következtében. A férfi lemeztelenítette a kislány holttestét, ezt követően pedig a Kerka-patakhoz vitte és vízbe dobta. A Kaposvári Katonai Bíróság kegyelemből életfogytiglanra változtatta a férfi büntetését, feltételesen húsz év után szabadulhatott.

K. Aladár később újra összeütközésbe került a törvénnyel. 2018 októberében újra be kellett volna vonulnia a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe egy másik bűncselekmény miatt, ám ezt elmulasztotta, helyette előbb egy sátorban, majd egy albérletben bujkált. 2018 novemberében pedig elkövette azt a bűncselekményt, amiért most 12 év fegyházat kapott.

Fotó: 123rf

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2