Ilyennek kell lennie egy jó főnöknek - Tulajdonságok, amikről azonnal felismered

Amikor munkahelyet választunk, a cég alapján döntünk - amikor azonban fel akarunk mondani, általában a főnök miatt tesszük. Ha azonban jó vezetőnk van, akár évekig is helyt állunk ugyanannál a vállalatnál. De ki a jó főnök? Szakértőnk, Őri Júlia elárulja.

Főnöktípusok

Minden vezető egyedi személyiség, mindenkinek megvan a maga erőssége és gyengesége. Bizonyos főtípusokat lehet felsorolni, persze a teljesség igénye nélkül. Egyik főnöktípus sem rossz vagy jó önmagában, de az együttműködés és a közös munka sokszor nehézkes, frusztráló, nem sarkall minket jobb teljesítményre. Sokszor több típus keveredik a főnökünkben, és tapasztalatból mondom, van az a mix, ami szinte elviselhetetlen. A főnök akár lehet haverkodó, karrierista, állandóan ellenőrző, szabad kezet adó, csak a főnökeinek megfelelni akaró, fásult, aki nem törődik sem a munkával, sem a csapattal vagy nem következetes, kiszámíthatatlan vezető, aki állandóan módosítja a prioritásokat, képtelenség követni, maga sem tudja, holnap mit tart majd fontosnak.

Van olyan is, aki hírből sem ismeri a „köszönöm” vagy „szép munka volt” szavakat, elvár, természetesnek vesz minden extra erőfeszítést. A sikerben ő fürdik, a kudarc a beosztott hibája. Biztosan még tudnánk folytatni a felsorolást, de most nem erre szeretném helyezni a hangsúlyt.

Én magam az emberileg alkalmatlan típust nem tudom elviselni, ebben a helyzetben nem találom a megoldást, de valójában nem is akarom megoldani ezt a helyzetet. Abban biztosan egyetértünk, hogy a főnökünk jellemzői nagyon befolyásolják a közérzetünket, azt, hogy hogyan érezzük magunkat a munkahelyen.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Glamour

Oldalak