Kifejlesztették a nyalható kijelzőt: segít érzékelni a látott étel ízét - Videó

Eszement ötlet fogant meg egy japán kutató fejében: eltökélte, hogy piacra dobja a "nyalható" kijelzőt, mely segít gazdájának abban, hogy érzékelhesse a látott étel ízét. Újabb érdekes fordulatához érkezett tehát a kijelzők piacának "forradalma".

Egy hóbortos ötlet

Úgy tűnik, a kijelzők forradalma már sohasem érhet véget. Most épp egy japán szakember, Homi Miyashita, a Meidzsi Egyetem munkatársa rukkolt elő egy különös találmánnyal: a tudós évekkel ezelőtt a fejébe vette, hogy megtervezi és meg is valósítja az úgynevezett "nyalható" kijelzőt, mely segít tulajdonosának abban, hogy érzékelhesse az aktuálisan látott étel ízét. Vége tehát azoknak az időknek, amikor egy modern, csúcskategóriás kijelző kizárólag a vizualitás terén mutat újat: most már az egyéb, de egyesek szerint nem kevésbé fontos érzékelésmódok - például az ízlelés - is a középpontba kerülnek.

Miyashita nem tétlenkedett: már el is készítette a nyalogatásra is alkalmas kijelző prototípusát. A Taste the TV ("Ízleld meg a tévét!") lényegét egy különleges gép képezi. Ezen tíz olyan doboz foglal helyet, amelyek különböző ízeket rejtenek magukban, a szerkezet pedig egyszerűen összeállítja ezekből a komponensekből a kijelzőn felbukkanó étel ízét - írja a The Guardian.

Lapozz, cikkünk nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2