Lifestyle

Szeretnél makróban fotózni régebbi iPhone-on? 13 Pro nélkül is van rá megoldás

Létezik egy alkalmazás, aminek segítségével lehet használni az iPhone 13 Pro irigyelt makró módját.

Makró fotózás iPhone-on

Egy hónapja jelent meg a piacon az iPhone legújabb modellje: az iPhone 13 Pro és Pro Max az első olyan iPhone-ok, amelyek hivatalos makró üzemmóddal rendelkeznek, vagyis extrém közeli fotók készíthetőek köszönhetően az eszközök rendkívül széles kamerájának. Ez a funkció egymagában elég erős hívószó, de a készülékek borsos árát elnézve lehet, hogy annyira nem éri meg csak emiatt beruházni a legújabb Apple modellre. Szerencsére nem is kell, hiszen ahogy a hvg.hu beszámolt róla, egy alkalmazásfrissítés is elhozhatja a régebbi iPhone-okra az iPhone 13 Prók irigyelt fényképezési módját.

A Halide nevű alkalmazásról van szó, ami egyike a legjobb fényképező-applikációknak. Az app 2.5-ös számmal jelzett frissítésével egy új makrófunkciót kapnak a felhasználók, elsősorban azért, hogy még jobb legyen az iPhone 13-ak makrómódja (például kézzel ki- és bekapcsolható legyen, ami nem érhető el az alapértelmezett alkalmazásban). Azonban a frissítésnek köszönhetően a régebbi iPhone-ok is hozzájuthatnak így a makrómódhoz.

Tulajdonképpen mesterségesintelligencia-alapú részletgazdagításról van szó, ami az Apple NeuralEngine-jét használva ad extra részleteket a közelről készült felvételekhez – írja a hvg.hu. Az alkalmazás először automatikusan meghatározza, hogy a telefonon lévő kamerák közül melyik objektívje képes a legközelebbre fókuszálni, majd felajánlja a „milliméter-alatti” fókuszvezérlést. Ezután veti be a Neural Macro funkciót a kép felnagyításához. A végeredmény egy olyan kép, amelyik egy makrólencse közeli megjelenítését és részleteit kínálja, úgy, hogy a neurális hálózatnak köszönhetően nem veszik el a képhűség. Ezzel a móddal 4K felbontású jpeg fájlok érhetők el.

Az új makrómód-kiegészítés olyan iPhone-okon működik, amelyekben benne van az Apple Neural Engine-je, azaz az iPhone 8 és annál újabb készülékek. A hvg.hu figyelmeztet: csodákra azért ne számítsunk, egy iPhone 8 azért mégsem iPhone 13 Pro Max – a régebbi hardvernek megvannak a fizikai korlátai –, de annál még mindig sokkal jobb megoldás, mint pár centire tartani a telefont a megörökíteni kívánt objektumtól.

A Halide app ingyenesen letölthető hétnapos próbára, utána pedig többféle konstrukcióban vásárolható meg: havi 3 dollárért, évi 12 dollárért, vagy egyszeri 50 dollár fejében örökös használatra.

A férfi egy iPhone-t rendelt a világhálón, és még videót is készített a nagy pillanatról, amikor kibontja a készüléket rejtő csomagolást. Ekkor azonban hősünk hatalmasat koppant, ugyanis nem azt kapta a futártól, amire számított.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Lehet Papp Gergely magánélete ismét sínre fog kerülni.
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...
Sztárok
A bulvármédia korábban azt sugallta, hogy a népszerű műsorvezetők a színfalak mögött szűkölve utálják egymást, de vajon van egyáltalán valóságalapja ennek a merész feltételezésnek?