Lifestyle

Szeretnél makróban fotózni régebbi iPhone-on? 13 Pro nélkül is van rá megoldás

Létezik egy alkalmazás, aminek segítségével lehet használni az iPhone 13 Pro irigyelt makró módját.

Makró fotózás iPhone-on

Egy hónapja jelent meg a piacon az iPhone legújabb modellje: az iPhone 13 Pro és Pro Max az első olyan iPhone-ok, amelyek hivatalos makró üzemmóddal rendelkeznek, vagyis extrém közeli fotók készíthetőek köszönhetően az eszközök rendkívül széles kamerájának. Ez a funkció egymagában elég erős hívószó, de a készülékek borsos árát elnézve lehet, hogy annyira nem éri meg csak emiatt beruházni a legújabb Apple modellre. Szerencsére nem is kell, hiszen ahogy a hvg.hu beszámolt róla, egy alkalmazásfrissítés is elhozhatja a régebbi iPhone-okra az iPhone 13 Prók irigyelt fényképezési módját.

A Halide nevű alkalmazásról van szó, ami egyike a legjobb fényképező-applikációknak. Az app 2.5-ös számmal jelzett frissítésével egy új makrófunkciót kapnak a felhasználók, elsősorban azért, hogy még jobb legyen az iPhone 13-ak makrómódja (például kézzel ki- és bekapcsolható legyen, ami nem érhető el az alapértelmezett alkalmazásban). Azonban a frissítésnek köszönhetően a régebbi iPhone-ok is hozzájuthatnak így a makrómódhoz.

Tulajdonképpen mesterségesintelligencia-alapú részletgazdagításról van szó, ami az Apple NeuralEngine-jét használva ad extra részleteket a közelről készült felvételekhez – írja a hvg.hu. Az alkalmazás először automatikusan meghatározza, hogy a telefonon lévő kamerák közül melyik objektívje képes a legközelebbre fókuszálni, majd felajánlja a „milliméter-alatti” fókuszvezérlést. Ezután veti be a Neural Macro funkciót a kép felnagyításához. A végeredmény egy olyan kép, amelyik egy makrólencse közeli megjelenítését és részleteit kínálja, úgy, hogy a neurális hálózatnak köszönhetően nem veszik el a képhűség. Ezzel a móddal 4K felbontású jpeg fájlok érhetők el.

Az új makrómód-kiegészítés olyan iPhone-okon működik, amelyekben benne van az Apple Neural Engine-je, azaz az iPhone 8 és annál újabb készülékek. A hvg.hu figyelmeztet: csodákra azért ne számítsunk, egy iPhone 8 azért mégsem iPhone 13 Pro Max – a régebbi hardvernek megvannak a fizikai korlátai –, de annál még mindig sokkal jobb megoldás, mint pár centire tartani a telefont a megörökíteni kívánt objektumtól.

A Halide app ingyenesen letölthető hétnapos próbára, utána pedig többféle konstrukcióban vásárolható meg: havi 3 dollárért, évi 12 dollárért, vagy egyszeri 50 dollár fejében örökös használatra.

A férfi egy iPhone-t rendelt a világhálón, és még videót is készített a nagy pillanatról, amikor kibontja a készüléket rejtő csomagolást. Ekkor azonban hősünk hatalmasat koppant, ugyanis nem azt kapta a futártól, amire számított.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Utazás
A medvetámadások viszonylag ritkák, de ijesztőek. A szakértők elárulták, hogyan védheted meg magad és családodat, ha találkozol egy medvével az erdőben.
Sztárok
Sokaknak nincs lehetőségük a gyermekvállalásra fiatal felnőtt korukban, ennek ellenére viszont nem zárkóznak el tőle és később, akár 50 éves koruk felett is belevágnak egy gyermek felnevelésébe.
Lifestyle
Meg lehet állapítani valakiről ránézésre, hogy intelligens-e? Egy kutatás meglepő eredményre jutott!