Lifestyle

Az Apple bemutatta legújabb modelljét – Ennyibe fog kerülni Magyarországon az iPhone 13

Szeptember 14-én az Tim Cook vezérigazgató bemutatta az Apple legújabb fejlesztéseit, köztük a legjobban várt újdonságot, az iPhone 13-ast, de az Apple Watch, valamint az iPad és iPad mini táblagépek is megújulnak.

Az Apple legújabb nagy dobása

Az Apple szokásos őszi sajtóeseményének csúcspontja idén is az új eszközök bemutatása volt. Tim Cook, a vállalat ügyvezető igazgatója elsőként a legújabb iPad modellről beszélt, amely bár kinézetre úgy néz ki, mint elődje, erősebb processzor került belé, így hatszor gyorsabb, mint legkapósabb androidos konkurense. A hvg.hu beszámolója kiemeli, hogy a 12 megapixeles kamerával felszerelt táblagép egyik új funkciója az utóbbi hónapokban fellépő problémára nyújt megoldást: a Center Stage lényege, hogy videokonferencia közben a kamera követi az előtte mozgó felhasználót, hogy a többiek mindig jól lássák, amíg beszél.

Míg az alapmodell csak egyfajta ráncfelvarráson esett át, addig az iPad mininél nagyobb módosítások történtek. Az Apple legkisebb táblagépét teljesen átdizájnolták, ezzel megkapta az iPad Prónál, iPad Airnél és a tavaly óta az iPhone-oknál is alkalmazott kinézetet, vagyis a képernyő körüli káva vékonyabb lett, így a képernyő mérete is nőtt. A processzor 40 százalékkal, a grafikai vezérlő 80 százalékkal gyorsabb, mint az előző modellé. A szintén 12 megapixeles kamerával rendelkező Mininél is adott a már említett Center Stage funkció.

Az Apple Watch 7 képátlója egy milliméterrel nő, ez az aprónak tűnő változtatás pedig a látszat ellenére nagy dolgot eredményez: annyival nagyobb a képernyő, hogy 50 százalékkal több szöveg fér el rajta. A tavalyi modellhez képest főleg ez az újdonság, ami több előnyt is hoz magával. Az impozánsabb kinézet és az eddigieknél jobb olvashatóság mellett „írhatóságot” is: a kijelzőre már ráfér egy teljes billentyűzet, amelyen suhintásokkal vihetünk be szöveget. Bár az óra üzemidejében nincs változás (a csak wifis modellnél ezúttal is 18 órát ígér a gyártó), azonban az USB-C töltős új óra már a gyorstöltést is támogatja.

Mivel tud többet az új iPhone, mint az előző modellek? Lapozz, és tudd meg!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.