Lifestyle

Így élnek az elítéltek a legszigorúbban őrzött pszichiátriai osztályon

A beszámíthatlannak nyilvánított elítéltek nem börtönbe, hanem egy szigorúan őrzött pszichiátriai osztályra kerülnek. Ilyen az élet a zárt osztályon.

Beszámíthatatlannak ítélve

A fegyház, illetve a börtön nem az egyetlen út a lebukott bűnelkövetők számára. Amennyiben egy elítéltet a bírósági tárgyalás során beszámíthatatlanná nyilvánítanak, az illetőnek kórházi körülmények között, a legszigorúbban őrzött pszichiátriai osztályon kell töltenie büntetését addig, amíg alkalmas nem lesz arra, hogy ismét a társadalom hasznos tagjává váljon.

A horrorfilmekben látott pszichiátriai osztályok képe nem mindig fedi valóságot

Horrorfilmekből olykor kaphatunk némi ízelítőt abból, hogyan is néz ki egy ilyen kórházi zárt osztály - persze a valóság azért kicsit mindig másképp fest. Bár az elítéltek a börtönhöz képest némileg nagyobb szabadsággal rendelkeznek (pl. nem cellákban ülnek, nincs bilincs, szabadabban fogadhatnak látogatókat...), minden lépésüket őrök figyelik és minden egyes megnyilvánulásukból messze menő konzekvenciákat vonhatnak le.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Bár Katalin erős nő, és a palota hírei alapján remekül viseli hasi műtétje után a lábadozás időszakát, olykor nála is eltörik a mécses, hiszen ő is csak ember, akinek bizony néha szüksége van legjobb...
Sztárok
A színművész január végén ünnepelte a 76. születésnapját, de elég sok „csillagnak kellett együttállnia”, hogy ő egyáltalán megszülessen. Most őszintén mesélt erről a történetről.
Egészség
Nagyon oda kell figyelned, hogy ne sózzanak rád ilyen fájdalomcsillapítót a patikában. Sokan súlyos mellékhatásokról számoltak be.