Lifestyle

Hivatalos: Mostantól euróban és dollárban is fizethetjük az egyik fontos adónemet, a cégeket érinti a változtatás

Innentől kedve a cégeknek lehetősége van euróban vagy amerikai dollárban befizeti az iparűzési adót.

Nem váratlan a döntés

A hétfői Magyar Közlönyben jelent meg a „Kormány 366/2022. (IX. 26.) Korm. rendelete a helyi iparűzési adó devizában történő megfizetéséről” című rendelet, mely szerint a 2023. január 1.-től esekédes helyi iparűzési adót az adózó a Magyar Államkincstár által a helyi iparűzési adót bevezetett iletékes önkormányzat, illetve – a különleges gazdasági övezetbe tartozó adózó esetén – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére e célból euró vagy amerikai dollár devizanemben történő adófizetésre nyitott számlára történő átutalással is teljesítheti.

A rendelet az Ukrajnából fennálló fegyveres konfliktus és humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról szóló törvény hatályvesztésekor szintén hatályát veszti.

A Portfolio.hu szerint a döntés kicsit sem váratlan, hiszen Varga Mihály pénzügyminiszter két hónapja már utalt arra, hogy a cégek megfizethetnék a társasági és az iparűzési adót a forint mellett amerikai dollárban és euróban is. A társasági adóval kapcsolatban ezt már augusztusban bejelentette a kormány.

Forrás: Infostart/Portfolio Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.