Lifestyle

Egy bőrgyógyász elmondta, melyik az a termék, amit sosem használna: Hiába praktikus, itt az ideje, hogy te is kizárd a rutinodból!

Bőrápolás tekintetében mindig az a legfontosabb, hogy megtaláld azt a rutint, ami a te bőrtípusodnak maradéktalanul megfelel, itt nem érdemes tippeket kérni a barátnőktől, mert valószínűleg nekik más lesz hatékony, mint neked. Ennek ellenére van egy olyan lépés, amit mindenki kihagyhatna a rutinjából.

A bőrgyógyász ezt mindenképp kihagyná a rutinjából

Dr. Lindes Zubritsky bőrgyógyász TikTok-on mondta el jótanácsát arra vonatkozóan, hogy szerinte melyik az a terméktípus, amit jobban jársz, ha nem alkalmazol és persze, szakember lévén ajánlott is helyette egy másik terméket.

Zubritsky szerint a sminklemosó kendő az a termék, amit teljesen mellőzni kéne, szerinte ez a legrosszabb dolog, amit az arcoddal tehetsz. "Nem csak a környezetre ártalmasak, de szó szerint csak elkenik a sminket, és valójában nem tisztítják a bőrt" - magyarázza Zubritsky. Ugyanebben a videóban a szakember egy sminklemosó kendőt tesztel a saját bőrén, hogy megmutassa a nézőknek a valódi mechanizumust. "Nézzétek, mennyire kipirosodtam máris a bőrömön az agresszív törléstől" - mondja.

Sok hagyományos sminklemosó kendőben alkohol és más, a bőrnek kártékony anyagok vannak, amelyek irritálhatják a bőrt, különösen, ha azzal párosul, hogy a kendőt oda-vissza dörzsöljük a smink eltávolításához. Ráadásul ezek az egyszer használatos termékek idővel felhalmozódnak, ami közvetlenül hozzájárul a hulladéktermeléshez.

Zubritsky ehelyett dupla tisztítást javasol. Ha nem ismered, a kettős tisztítás azt jelenti, hogy először olajos tisztítót vagy micellás vizet használsz a smink és a fényvédő eltávolítására, majd ezt követően egy vízalapú tisztítóval zárod a rutint. Néhány gyors tipp a kettős tisztításhoz:

  • Az olajos tisztítót száraz bőrön használd
  • Mindig menj fel a hajvonalig, onnan is távolítsd el a sminket
  • Használj textil vattakorongot, hogy csökkentsd a hulladék mennyiségét
Forrás: Mindbodygreen Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.