A nő, aki ha lehúzza a rostélyt, megszűnik a külvilág - Interjú Pusztai Lizával

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Pusztai Lizával beszélgettünk, aki A Leginspirálóbb ifjú sportoló kategóriában várja a közönség szavazatait.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu már korábban is kereste azokat az ösztönző női példaképeket, akik munkássága, teljesítménye például szolgálhat mindenki számára. Idén 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével. A kategóriák 3-3 jelöltjét neves személyekből álló jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2019. március 21-én, a gyönyörű Várkert Bazárban derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, Bors

Ismerd meg a jelölteket! – Pusztai Liza

Liza igazán életvidám lány, kiskorában sok sportot kipróbált, köztük a tornát, a teniszt és az úszást. Saját elmondása szerint szeret nevetni, viccelődni, másokat megnevettetni, de ha lehúzza a fejvédet, ott a koncentráción és a győzni akaráson kívül minden megszűnik. Legnagyobb sikerének az Ifjúsági olimpiai aranyérmét es a felnőtt egyéni eb bronzérmét tartja.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy jelöltek az Inspiráló Nők díjra?

Meglepetésként ért, mikor megtudtam, hogy jelöltek, mert ez nem egy sporttal kapcsolatos díj. Azonnal izgatott lettem, azóta nagyon várom a díjátadót, hogy kiderüljön, ki nyeri majd a kategóriánkat. Az elmúlt három hétben öt különböző versenyen voltam, sőt, a díjátadó napján is pont egy versenyen leszek, így sajnos nem tudok ott lenni, azonban anyukám képvisel majd engem.

Ki az, aki a mindennapjaidban inspirál?

A legfőbb inspirálóerő számomra a vívóterem. Nem csak azért, mert ott élem a fél életem, hanem mert ez az egyetlen helyszín, ahol ha ott vagyok, akkor az összes problémám meg bajom elfelejtem. Teljesen kikapcsolok, átszellemülök, kint hagyom a külvilágot. Felveszem a sisakot és megszűnik a külvilág, olyankor csak a vívásra koncentrálok. Nyolc éve vívok, ezalatt természetesen vannak nehezebb időszakok, ilyenkor az ad erőt, hogy ha majd ott állok az olimpián, akkor visszagondolva mondhassam azt, megérte. Amikor fáradt vagyok, vagy éppen olyan napom van, hogy semmi kedvem az egészhez, de mégis ott vagyok és csinálom. Ez motivál, erre szoktam gondolni ilyenkor.

Észrevetted másokon, hogy fiatal korod ellenére inspirálóan hatsz másokra?

Igen, főleg a vívóvilágban. Rengeteg fiatal szokott napi szinten odajönni hozzám, kérik, hogy írjam alá a kardjukat és mondják, hogy én vagyok a példaképük. Ez olyan jól esik, mert nekem az fontos, hogy a kisebbek felé példakép lehessek. Az enyém Szilágyi Áron, akivel egy csapatban vívunk. Edzőtáborban és versenyeken látom, mennyit tesz bele, mit és hogy csinál. Nagyon tudatos, szeretnék majd egyszer én is olyan lenni, mint ő.

Sokféle sporttal foglalkoztál, köztük a tornával, a tenisszel és az úszással. Miért pont a vívás lett a befutó?

Teljesen véletlenül jött az ötlet. Anyukám találta ki, hogy kezdjek el vívni, mert az olyan érdekes sport. Már az első edzés után megtetszett, mert nem olyan monoton, mint az úszás. Emellett sokkal jobban le lehet vezetni minden felgyülemlett feszültséget. Ennek ellenére senkit nem képzelek a sisak alá, csak a versenyre koncentrálok.

SZAVAZZ LIZÁRA ITT!

A jelöltek közül az olvasók az online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet a március 21-i Femcafe Inspiráló Nők Estje gálán, a Várkert Bazárban hirdetünk ki.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!