Lifestyle

Egy magyar lány, aki még 30 éves sincs, de már olimpikon

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Adámi Zsanettel beszélgettünk, aki A Leginspirálóbb ifjú sportoló kategória díjának egyik várományosa 2020-ban.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu már korábban is kereste azokat az ösztönző női példaképeket, akik munkássága, teljesítménye például szolgálhat mindenki számára. Idén 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével. A kategóriák 3-3 jelöltjét neves személyekből álló jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2020. március 5-én, a gyönyörű Várkert Bazárban derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, ATV Spirit, Bors

Ismerd meg a jelölteket – Adámi Zsanett

A Leginspiráláóbb ifjú sportoló kategóriában az idei évben is három tehetséges élsportoló közül választhatnak a szavazók. Az egyik, Adámi Zsanett paralimpiai válogatott, világbajnoki negyedik, európabajnoki harmadik helyezett, aki a riói paralimpián negyedik és hatodik helyezést ért el, mindemellett pedig négyszeres világcsúcstartó. Zsanett sokak számára példamutató lehet, hiszen számtalan nehézséggel kellett 25 éves kora ellenére megküzdenie, ám egyik „akadályt” sem negatívan fogta fel. Tanulva az élet adta feladatokból, mindig új perspektívából közelítette meg a helyzetet és pozitívan tekintett a jövője felé. Általános iskolában fedezték fel egyediségét az úszásban, hiszen nem tud elsüllyedni a vízben, ennek következtében kiváló a vízfekvéssel rendelkezik. A Mozgásjavító Általános Iskolában minden diáknak heti rendszerességgel kötelezően részt kellett vennie rehabilitációs szempontból úszás oktatáson, de Zsanett gyorsan átkerült az úszócsapatba, ahol elkezdte a sportolói karrierjét. Külföldi versenyei során, immár nem csak hazai, de nemzetközi sikereket is elért, aminek következtében bekerült a magyar paraúszó válogatottba, aminek tíz éve tagja.

A mozgáskorlátozottságot Zsani sosem veszteségként fogta fel, nyitott, kommunikatív és mindig mosolygós személyisége a gimnáziumi évei alatt is jelen volt. A Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium első kerekesszékkel közlekedő diákjaként csöppent bele a gimnáziumi mindennapokba, ahol hamar befogadták őt. A Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció- és médiatudomány alapszakán végzett tavaly júniusban, majd mesterszakra jelentkezett, bízva abban, hogy ez megnyitja számára a doktori iskola kapiut. Jelenleg az UNIQA Biztosító leányvállalatánál, a Cherrisknél a kommunikációs osztály munkatársa. Munkája mellett készül a tokiói paralimpiára, ahol reméli, hogy sikerül ismét dobogó közelébe kerülnie.

Hogy jött az életedbe a sport?

Az általános iskolában hatéves koromban kezdtem el úszni hobbi szinten, ennek már lassan húsz éve. Számomra mindig motiváló volt, hogy a Mogásjavítóból már előttem paralimpikonok kerültek ki, hamar kitűztem azt a célt magam elé, hogy egyszer én is kijutok egy paralimpiára. Az oda vezető utam nem volt könnyű, de végül Rió évében én voltam az első úszó, aki biztos résztvevője volt a játékoknak. Kiskoromban eleinte sok hazai versenyen vettem részt, majd sikerült külföldi versenyekre is eljutnom, ahol tudtam bizonyítani nemzetközi szinten is.

Minden sportoló életében vannak mélységek és magasságok. A te életedben voltak-e ilyen meghatározó pillanatok? Hogyan küzdöttél meg velük?

Számomra a londoni paralimpia volt egyértleműen a „mélység”, hiszen az utolsó pillanatokban derült ki, hogy sajnos mégsem vehetek részt rajta. Mai ésszel azonban úgy vélem, hogy ez kellett ahhoz, hogy az elkövetkezendő négyéves ciklusban négy világcsúcsot tudjak úszni. Mindig igyekeztem a maximumot kihozni magamból az edzések során, hogy bizonyítsam magamnak és másoknak is, hogy igenis képes vagyok kijutni a paralimpiára és ott a helyem. Ez bevált végül. Én minden problémámat a családom és barátaim segítségével dolgozom fel, ám a megküzdés belül bennem folyik, így magamból merítek erőt a csalódások feldolgozására.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Nyáron kerül megrendezésre Tokióban a következő paralimpia, amire szeretnék jól felkészülni! Boldog lennék egy ötödik helyezéssel. Mindig realista embernek tartottam magam, aki nem álltatja magát és másokat sem olyan célokkal, amiket nem képes elérni, így azt gondolom, hogy ez a helyezés reális számomra. Jó érzés úgy elmenni egy versenyre, hogy tudod, számíthatsz magadra, mert mindent megtettél a sikered érdekében. A hétköznapjaimat a munkahelyemen töltöm, ahol szintén szeretném kihozni magamból a maximumot. Szeptemberben pedig elkezdem a mesterképzést Kommunikáció- és médiatudomány szakon, szintén a Corvinuson. Célom továbbá elvégezni a doktori iskolát is.

Mit szóltál, amikor kiderült, hogy Inspiráló Nőként jelölt a Femcafe?

Őszinte leszek, mint mindig, én nem tudtam, hogy létezik ilyen díj, bár a gáláról már hallottam korábban. A mai napig nem tudom, hogy választottak ki pont engem, de nagyon köszönöm, megtisztelőnek érzem, hogy bárki is inspirálónak tart engem. Nagyon tetszett a csajos oldala a jelölésnek, hogy lesz egy fotózás, ahol stylist, fodrász, sminkes foglalkozik velünk. Szerintem sok nőnek izgalmas lehet egy ilyen folyamat részesévé válni. A jelölésem egyfajta lehetőség arra, hogy pozitív üzenetet közvetíthessek mindenkinek. Másnak lenni, nem azt jelenti, vesztesnek lenni!

SZAVAZZ ADÁMI ZSANETTRE ITT!

A jelöltek közül az olvasók az online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet a március 5-én, a Femcafe.hu - Inspiráló Nők Estje gálán, a Várkert Bazárban hirdetünk ki.

Leadfotó és fotók: facebook.com/adamizsanihivatalosoldala

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Valószínűleg te is feltetted már magadnak szülőként azt a kérdést, hogy gyermeked kitől örökölte ezt vagy azt a tulajdonságát – nos, szerencsére vannak olyan jellemvonások és külső adottságok,...
Sztárok
Annyi biztos, hogy Rácz Jenő egy feszült időszakot fog lezárni a Sztárboxot követően.
Lifestyle
Reviczky Gábor nem igazán sajnálta a Mercedesét, amiből alig maradt valami.