A tervező, aki ékszereivel bármelyik nőből hercegnőt varázsol

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Nagy Adriennel beszélgettünk, akik A Leginspirálóbb designer kategória díjának várományosa 2020-ban.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu már korábban is kereste azokat az ösztönző női példaképeket, akik munkássága, teljesítménye például szolgálhat mindenki számára. Idén 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével. A kategóriák 3-3 jelöltjét neves személyekből álló jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2020. március 5-én, a gyönyörű Várkert Bazárban derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, ATV Spirit, Bors

Ismerd meg a jelölteket – Nagy Adrien

A Leginspirálóbb designer kategória egyik idei jelöltje Nagy Adrien ékszertervező, a Rienne Creations és a Rienne Bride márka tulajdonosa és tervezője, aki az elmúlt 20 éveben mindent megtett azért, hogy valóra váltsa gyerekkori álmát, ami sikerült is neki, sőt, túl is szárnyalta. A 38 éves designer eredetileg divattervezőként végzett, majd beleszeretett a kiegészítők világába és saját kollekciót álmodott meg. A kreatív szakember jelenleg a MOME textil tanszékének aktív oktatója is, korábban pedig a nemzetközi divat legnagyobb központjaiban dolgozott: megfordult divattervezőként Londonban, Milánóban, illetve New Yorkban is, ahol a Marc Jacobsnál dolgozhatott, ami az egyik legnagyobb szakmai élmény volt számára. 2020-ban a Femcafe Gála - Inspiráló Nők Estje rendezvénysorozat jelölőbizottsága most esélyt szavazott neki arra, hogy még szélesebb körben inspirálhasson másokat tervezői munkájával.

Mit szóltál akkor, mikor kiderült, hogy jelöltek 2020-ban az Inspiráló Nő-díjra?

Egy ilyen hírre nem lehet felkészülni, mert annyira meglepő. Épp egy tévéinterjúra kértek fel azzal egy időben, amikor kiértesítettek a Femcafe.hu-tól, így beletelt egy kis időbe, mire összeraktam, hogy miről van szó pontosan. Ez most nekem egy megerősítés, hogy jó úton haladok és folytatnom kell, amibe belekezdtem.

Mindig is tudtad, hogy felnőttként divattal szeretnél foglalkozni?

Már gyerekkorom óta megvan ez az érdeklődésem, így az volt az álmom, hogy érettségi után divattervezőként fogok dolgozni. Ezt az álmot valóra is váltottam, mert ilyen irányú végzettséget szereztem, az ékszerek csak később jöttek az életembe. New York-ba kerültem a Marc Jacobs-hoz, ahol arra lettem figyelmes, hogy előfordult ugyan, hogy kollégáim fast fashion márkáktól válogattak ruhákat, de a cipő, táska és ékszer tekintetében mindig magas minőségű, tervezői darabokat választottak. Ekkor alakult ki bennem az igény, hogy én is így válasszak magamnak ruhaneműket és kiegészítőket. Itthon én is a minimalista stílust kedveltem, de Amerikában minden csillog, feltűnő és az emberek is bátrabbak, ez pedig hatott rám. Akkor készítettem el az első ékszeremet saját magamnak, de nem volt bennem olyan szándék, hogy én innentől kezdve ékszerkészítő leszek. Amikor visszatértem Magyarországra, akkor jöttem rá, hogy ez a stílus mennyire nincs jelen a hazai piacon és talán érdemes lenne kipróbálni magamat ebben, mert azt reméltem, hogy lesz az ilyen termékekre itthon is igény.

Hogyan fogadták az első kollekciódat?

Nagyon jól. Nekem ez hobbiként indult, mellette doktori képzést csináltam és tanítottam is. A hosszú távú tervem az volt, hogy visszamegyek Amerikába, ezért nem szőttem álmokat arról, hogy ékszertervezőként fogok dolgozni. A szakma gyorsan és nagyon pozitívan reagált. Éreztem, hogy valamibe most nagyon jól belenyúltam. Később a vásárlók is jöttek, felfedezték és megszerették a márkát.

Honnan vagy kitől gyűjtesz inspirációt?

Van egy New Yorkban élő, magyar származású ékszertervező, Adrienne Vittadini, akit itthon csak kevesen ismernek, de Amerikában nagy karriert futott be. Az ő munkái elképesztő módon hatottak rám. Személyesen ismerem, fantasztikus dolog vele beszélgetni, nagyon inspiráló személyiség. Egyébként a legapróbb dolgok is tudnak rám hatni, az a hosszabb folyamat, mire ezeket az érzéseket kifejezésre tudom juttatni. Most is tele vagyok olyan ötletekkel, amelyeket meg szeretnék valósítani, de tudom, hogy csak a megfelelő időben valósulhat meg az elképzelés, ezt nem lehet siettetni. Nekem az inspiráció olyan, mint másnak az étel vagy az ital, a lételem, ami életben tart. Csak akkor tudok jól dolgozni, ha hagyom magam vezetni a benyomásoknak, érkezzen az bárkitől vagy bármiből.

Fiatal, sikeres nőként mit tudsz javasolni azoknak, akik még az álmuk megvalósítása előtt állnak?

A legfontosabb, hogy meg tudjunk fogalmazni egy célt magunknak, amivel már rögtön irányba is tudjuk tenni az életünket. Nyilván nagyon sok kudarc éri az embert ezen az úton, de a kudarccal nem szabad azonosulni. Sőt, a sikerrel sem szabad túl sokáig. Tanulni kell és lépni kell mindig tovább. Ha az ember elég kitartó, akkor el fogja érni, amit szeretne.

Milyen mélységek és magasságok értek a karriered során?

Az biztos, hogy mindig nagyon nagy hit kellett. Elképzelni sem tudtam, hogy egy nemzetközi hírű divatház majd pont egy magyar egyetemen végzett, magyar lányt fog kiválasztani a rengeteg jelentkező közül. Rajtam kívül a környezetemben ebben senki sem hitt. Én viszont a visszautasítások ellenére sem adtam fel, küzdöttem folyamatosan. A saját márkámnál ugyanez volt, rengeteg kudarcon kellett továbblépni. Arra nem tudom a választ, hogy miért nem adtam fel, de az biztos, hogy óriási hit volt bennem.

SZAVAZZ NAGY ADRIENRE ITT!

A jelöltek közül az olvasók az online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet a március 5-én, a Femcafe.hu - Inspiráló Nők Estje gálán, a Várkert Bazárban hirdetünk ki.

Leadfotó és fotók: facebook.com/RienneFashionJewelry

Oldalak