Lifestyle

Mesevilággá válik, amihez nyúl - A nő, aki szakított a hagyományos virágkötészettel

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Muszula Tímeával beszélgettünk, aki A Leginspirálóbb vállalkozó kategóriában várja a közönség szavazatait.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu már korábban is kereste azokat az ösztönző női példaképeket, akik munkássága, teljesítménye például szolgálhat mindenki számára. Idén 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével. A kategóriák 3-3 jelöltjét neves személyekből álló jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2019. március 21-én, a gyönyörű Várkert Bazárban derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, Bors

Ismerd meg a jelölteket! - Muszula Tímea

Muszula Tímea a Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj egyik esélyese, aki a Leginspirálóbb vállalkozó kategória egyik jelöltje lett 2019-ben. Az egyik első olyan virágkötő volt Magyarországon, aki félretette az átlátszó celofánt és a grandiózus, hosszúra kötött csokrokat és megnyitotta újhullámos virágüzletét, a Laura Virágot. Egyedi stílusát és páratlan szépérzékét rögtön megszerették az emberek, egyre több workshopot tartott és új vizekre is evezett: a gyönyörű dekorációjáról híres Vintage Garden étterem és a mellette lévő The Sweet cukrászda és kávézó korábbi tulajdonosa volt, valamint könyvet is írt. A 34 éves, sikeres üzletasszony élete mesébe illőnek tűnhet, azonban nagy változásokon ment keresztül az elmúlt évben: 10 év után elváltak férjével, akivel egykor üzlettársak is voltak, így egy egészen új fejezet kezdődött. 2018-ban belevágott egy újabb álom megvalósításába, megnyitotta a Cloē Home Studiót, ami rövid időn belül egy kreatív közösségi tér lett: workshopok és fotózások helyszíneként is sokan keresik. A tervek az új vállalkozással nem szűntek meg, hiszen kávézót és egy különleges esküvői helyszínt is szeretne még létrehozni a virágkötőből lett stílusikon.

Hogyan fogadtad a hírt, amikor megtudtad, hogy a Femcafe.hu jelölő bizottsága kiválasztott az év Leginspirálóbb női vállalkozói közé?

Nagyon hálás vagyok, elképesztően nagy megtiszteltetés ez a jelölés számomra. Főleg azért, mert azt gondolom, hogy az én szakmámban ez nagyon ritkaság számba megy. Sok mindent csináltam, de én eredendően egy virágos vagyok, éppen ezért nagyon nagy dolog számomra, hogy ebben a kategóriában rám gondoltak. Korábban már jelöltek ilyen kategóriában, ugyancsak egy női magazinnál, de akkor sajnos nem én hoztam el a díjat, de sebaj, talán ezúttal én leszek a szerencsés.

Számítanak neked a díjak?

Igen, mert rettenetesen maximalista vagyok és emellett nagyon nagy szükségem van a környezetem visszaigazolására. Egy ilyen díj mutathatja azt, hogy az ember jól csinálja, amibe belevágott. Nagyon kritikus vagyok magammal, de ha azt látom, hogy az emberek örülnek annak, amit én létrehoztam, haszna van annak, amin dolgozom, akkor úgy érzem, érdemes felkelni nap mint nap és csinálni.

Olyan szépérzékkel vagy megáldva, mint nagyon kevesen: a virágüzleted és a vendéglátóhelyek is a te kezed és ötleted által épültek és szépültek az évek alatt. Mennyire volt nehéz megválni egy-egy szerelemprojekttől?

Nagyon nehéz, hiszen tényleg úgy tekintettem az étteremre és a cukrászdára is, mint egy kisgyerekre, akit gondozol és próbálod a lehető legtöbb idődet, energiádat és szeretetedet átültetni belé. Szívvel-lélekkel csináltam, hajnal négykor fákat húzogattam, hogy a dekorációváltás tényleg olyan legyen, amilyennek elképzeltem. Ha egy olyan dologról kell lemondanod, amihez ennyire kötődsz, az nagyon nehéz. Nagy szerencsém, hogy mindig tudtam bízni magamban és a legnehezebb helyzetben is tudtam elég erőt meríteni ahhoz, hogy ne hátráljak meg. Minden dolog, ami valaha átment a kezemen megtanított engem valamire és ha belefogok valami újba, akkor a régi hibákat már nem követem el. A veszteségek és a csalódások fájdalmasak tudnak lenni, de sokszor sül ki belőlük jó dolog. Nem szabad kétségbe esni.

A kreativitás belülről fakad, de biztos vagyok benne, hogy te is inspirálódsz másokból. Hogyan szoktál új impulzusokat gyűjteni és vannak-e olyan konkrét személyek, akik nagy hatással vannak a munkádra?

Őszintén bevallom, én Pinterst-függő vagyok. Ez a képes alkalmazás reggeltől estig leköt, állandóan ezt bújom az új ötletekért. Rengeteg fotó van, ami engem is alkotásra ösztönöz és a saját magam ízlésére formálva újragondolva elkészítem. A napom 90%-a dekorálásból áll, hol egy lakásbelsőt, hol egy virágcsokrot vagy éppen dekorációs tárgyat készítek vagy éppen workshopon adom át a saját tudásomat másoknak. Sokszor dolgozom megrendelésre, így állandó az interakció a vevőkkel és ezek a különböző találkozások is tudnak inspiráló erővel bírni. Ha pedig egy személyt kellene mondanom, aki inspirál, akkor az amerikai filmrendezőnőt, Nancy Meyers-t mondanám. Elképesztő stílusérzéke van, nagyon imádom a mozijait, mert minden dekorelem, a legutolsó virágkaspó is úgy van kitalálva és megtervezve, hogy tökéletesen illeszkedjen a film atmoszférájába. A saját munkámban én is mindig erre a harmóniára törekszem, mint ő. Engem egyébként az egész világ inspirál, bárhova megyek én nézek, látok és minden kis részletet megfigyelek, ebből merítkezem.

Mik a terveid hosszabb távon, akár az üzleti, akár a magánéletedben?

Nagyon szeretnék egy saját kávézót nyitni, egyelőre keresem azt az üzlethelyiséget, ami alkalmas lenne erre. A következő nagyobb terv egy új esküvői helyszín kialakítása, mert úgy vettem észre, hogy mutatkozott rá igény. Nagyon sokan szeretik azt a típusú dekorstílust, ahogyan én dolgozom és a menyasszonyok szívesen esküdnének egy olyan környezetben, ahol megelevenedik ez a kis mesevilág. A magánéletemet tekintve, most újra boldog vagyok, idővel én is szeretnék családot alapítani a párommal és alkotni, alkotni és alkotni.

SZAVAZZ TIMIRE ITT!

A jelöltek közül az olvasók az online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet a március 21-i Femcafe Inspiráló Nők Estje gálán, a Várkert Bazárban hirdetünk ki.

Oldalak

Lifestyle
Recept
Ha nincs kedved sokat állni a konyhában, ez a görög szendvics tökéletes választás lehet neked, de akár a gyermekednek is csomagolhatod a suliba, táborba!
Sztárok
Nagyszabású gálaműsorban választják meg június 11-én Magyarország Szépét. A Dunán 19:45-től látható show-ban a döntőbe jutott 16 legszebb versenyző több tourban vonul fel sztárfellépők kuriózumnak...
Lifestyle
A dolgozók szóhoz sem jutottak, amikor beértek reggel a munkahelyükre. A kutya előző este, záróra előtt érkezett.