Lifestyle

Azzal segít, hogy fut - A nő, aki megteremtette itthon a jótékonysági futást

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Snow Andrea beszélgettünk, aki A Leginspirálóbb civil teljesítmény kategóriában várja a közönség szavazatait.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu már korábban is kereste azokat az ösztönző női példaképeket, akik munkássága, teljesítménye például szolgálhat mindenki számára. Idén 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével. A kategóriák 3-3 jelöltjét neves személyekből álló jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2019. március 21-én, a gyönyörű Várkert Bazárban derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, Bors

Ismerd meg a jelölteket! - Snow Andrea

Snow Andrea, jótékonysági maratonfutó és triathlonista már hatéves kora óta rendszeresen fut. 2009-ben indult el az első maratoni futóversenyén – attól a naptól kezdve már nemcsak magáért fut, hanem azon munkálkodik, hogy a jótékony célú futás elterjedjen Magyarországon is. Üzletasszonyként az ingatlanpiacon alkot maradandót, a Csemete Alapítvány alapító-elnökeként pedig a szociális gondozásban élő, halmozottan sérült gyermekek életkörülményein igyekszik segíteni. A megalapítás óta 50 félmaratont, 10 maratont és 3 triathlon versenyt teljesített jótékony céllal, összegyűjtve ezzel több mint 100 millió forintnyi adományt. Az 51 éves futónő elkötelezett és tettre kész: ha ő felhúzza a nyúlcipőt, mindig egy-egy jó ügyet támogat, ezzel hívta fel magára a Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságának is a figyelmét, 2019-ben A Leginspirálóbb civil teljesítmény díj egyik várományosa lett.

Hogyan fogadtad a hírt, hogy az év Leginspirálóbb civil teljesítménye díjra jelöltek?

Óriási meglepetés volt. Amikor tíz évvel ezelőtt megfogalmazódott bennem, hogy jótékonysági céllal szeretnék a jövőben futni, létrehoztam egy alapítványt is. Nagyon szerettem volna segíteni a rászorulókon, főleg azokon a gyerekeken, akikkel a szüleik nem tudnak vagy nem akarnak törődni. A Team Heart - Csemete Alapítványt sokan megismerték és mellénk álltak, de nekem ebben az egészben mindig maga az ügy volt a fontos, nem a saját érdemeim, így nem számítottam rá, hogy egyszer jelölnek majd egy ilyen díjra. De nyilván örültem a jelölésnek és végül elfogadtam. De azt gondolom, van a világon rengeteg olyan ember, aki elismerésre méltó és megérdemelné, hogy díjat kapjon érte, ezért nagyon zavarba ejtő lenne számomra, ha engem szavazna meg győztesnek a közönség.

Ha nem fogadtad volna el ezt a jelölést, akkor viszont lehet, hogy kevesebb emberhez jut el a tevékenységed.

Ez abszolút így van, ezért is köszönöm, hogy rám gondoltak és ezzel is sikerült meggyőznöm magam végül. Megnéztem egyébként a kategóriám két másik jelöltjét is, Horváthné Illés Barbara és Prockl Amanda csodálatos, inspiráló nők a szememben. Éppen ezért gondolom, hogy lehetetlen fontossági sorrendet felállítani azok között, akik valamilyen jó, emberi és értékteremtő ügyért dolgoznak vagy emelnek szót. Az én utam a futás, ami a minden napjaim része és örülök, hogy hazánkban is sikerült elterjesztenem ennek a sportnak a jótékony oldalát.

Hogyan tudod mindig ugyanolyan lendülettel, lelkesedéssel végig csinálni ezeket az elképesztő távokat?

Mindig azt mondom, hogy ott, ahol vagyunk, ott tegyünk jót. Ez mindig megtérül, ez egy adok-kapok játék. A legönzetlenebb szándékkal vágtam bele a jótékonysági futásba és évekkel később derült ki, hogy magammal is jót tettem, mivel kiderült, hogy szívritmuszavarom van, amire rendkívül jó hatással volt a mozgás. Azzal, hogy futottam és segítettem másokon, a szó szoros értelmében megerősödött a szívem. Minden nap, mikor felkel a nap, örülök, hogy élhetek és futhatok. Nem tudom elképzelni, hogy mást csináljak, még akkor is, ha vannak nehézségek. Azok mindig akadnak, mindenki életében, de felül kell kerekedni rajtuk. Az motivál mindig, hogy látom és tapasztalom, hogy bennünk, emberekben van még szeretet.

Érezted már azt, hogy hatással vagy másokra? Voltak olyan visszajelzések, amik azt igazolták, hogy te is tudod motiválni, inspirálni a környezeted?

Magam is meglepődöm, hogy hányan kezdtek el futni vagy jótékony céllal futni Magyarországon. Amíg én nem vágtam bele, ez a fogalom ismeretlen volt itthon. Az én példám jól mutatja, hogy egy fecske is csinálhat nyarat. Hálás vagyok azért, hogy a Bátor Tábor, a Suhanj Alapítvány vagy a Bohóc Doktorok az én példámon indultak el futóversenyeken. Minden embernek jó, ha van valaki az életében, aki motiválja őt, és boldogító a tudat, ha van néhány ember, akinek én vagyok ez a személy.

Ha kívánhatnál valamit, ami azonnal teljesül, mi lenne az?

Nagyon szeretnék magam mellé egy társat, akivel közösen futhatok egy-egy jótékony ügyért. Mondják, hogy egyedül nem megy, de ez nem igaz. Azt is mondják, hogy ketten könnyebb, ez viszont nagyon igaz. Remélem, hogy a közeli jövőben csatlakozik majd hozzám valaki, aki segítségemre lesz abban, hogy együttes erővel támogassuk a rászorulókat.

SZAVAZZ ANDEÁRA ITT!

A jelöltek közül az olvasók az online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet a március 21-i Femcafe Inspiráló Nők Estje gálán, a Várkert Bazárban hirdetünk ki.

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Jeremy Irons kisebbik fia, Max pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja.
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.