Lifestyle

Inspiráló Nők 2022: "Nem kell feltétlenül 180 fokos fordulatot venni, apró lépésekkel is lehet alkotni" - Túróczi Réka

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Túróczi Rékával beszélgettünk, aki a leginspirálóbb hétköznapi hős díjának egyik esélyese 2022-ben.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu negyedik éve jutalmazza azokat az ösztönző női példaképeket, akiknek munkássága, teljesítménye és személyisége példaként szolgálhat a közösségek számára. Idén is 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével.

A kategóriák 3-3 jelöltjét a jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2022. október 6-án, a gyönyörű Magyar Zene Házában derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, Bors, Naphíre

Ismerd meg a jelölteket: Túróczi Réka

A leginspirálóbb hétköznapi hős kategóriájában idén is három nagyszerű nőt jelölt a bizottság, köztük Túróczi Rékát, aki 3 + 3 gyerekes anyuka - azaz a saját gyerekeivel és a párja gyermekével együtt élnek 8-an egy nagy családban. Egy ekkora család rengeteg energiát kíván, melyet Réka a sportból merít. Instagramon iRUNmom néven népszerűsíti a sport szeretetét és pozitívumait.

Túróczi Réka Inspiráló Nők Gála Hétköznapi Hős

Emlékszel, hogy épp mit csináltál, amikor megtudtad, hogy jelöltek a leginspirálóbb hétköznapi hős kategóriában? Milyen érzések fogtak el?

A párommal éppen úszóedzésre készülődtünk, talán éppen a büfében álltam, hogy egy kis energiát vigyünk be előtte. Természetesen nagyon megtisztelőnek éreztem a jelölést, különösen azért, mert tiszteletreméltó szakmai bizottság jelölt. Jó érzés volt, hogy azonnal megoszthattam a párommal az örömömet.

Hogy látod a nők helyzetét a szakmádon belül?

A civil szakmám felszámolóbiztos. De most már a hobbim - a futás és a triatlon - a munkám is egyben. Érdekes dolog ez, mert mindkét terület elég férfias, mégis az a tapasztalatom, hogy a nők elképesztő módon megállják a helyüket. Elsősorban a kitartásukkal és az érzelmi erejükkel tudnak mindkét területen érvényesülni. Az influenszerkedés - már amennyire lehet szakmának nevezni, de lassan már azzá növi ki magát - pedig a modelléveimet idézi vissza. Ezen a területen a nőiességet tökéletesen meg lehet élni és kifejezetten nőies területnek tartom!

Mi inspirált arra, hogy ezt a pályát válaszd?

A felszámolói pálya "családi örökség". A sport szenvedély és annak a közösségi médiában, a futópályán edzőként történő közvetítése egy lassú folyamat volt. Az elején én sem gondoltam igazán, hogy ez működni fog. Nem gondoltam, hogy bárkit érdekel majd egy középkorú nő az utcáról mindennemű atléta és élsportolói előélet nélkül, aki a futásról és a sport szeretetéről és előnyeiről áradozik. De hát pont ez a közösségi média "szépsége", hogy a hétköznapi történetek is el tudnak jutni egy szélesebb közönséghez. Az embereket pedig mindig is két dolog érdekelte, ez a mozifilmek / színdarabok tematikáján is meglátszik. Egyrészt a kiemelkedő tehetségek, a különcök, a hősök, az elérhetetlen teljesítményt nyújtók története érdekli őket, melyre távolról csodálkoznak rá. De a másik oldalon mindig szerettek olyan történeteket hallani, amik emberközeliek, amivel azonosulni tudnak, amit adott esetben el tudnak képzelni, hogy a saját életükbe is integrálni tudnak. Nincs ez másképp a közösségi médiában sem. Én a második halmazba tartozom, a célom pontosan az, hogy adott esetben motivációt adjak, hogy bárkinek lehet változtatni a mozgásszegény és egészségtelen életmódján.

Sokan felnőttként sem tudják, mivel szeretnének foglalkozni, mi lenne az ő utuk. Mit tudnál javasolni azoknak a nőknek, akik még keresik önmagukat?

A tanácsom a nőtársaim részére, hogy merjenek belekezdeni abba, amiben nagyon hisznek és ne féljenek a pályamódosításban. Nem kell feltétlenül 180 fokos fordulatot venni, apró lépésekkel is lehet alkotni. Nem kell a biztos utat rögtön elhagyni egy álomért - persze ez egy nagyon bátor dolog. De azt is meg lehet érteni, ha valaki már nem csak a saját életéért felel és nem mer vakmerő lépéseket tenni. A jó dolgok, melyek mögött hiteles tartalom és szorgalom áll, szép lassan is kinövik magukat. Viszont, amikor eljön a kikerülhetetlen válaszút, akkor merjenek az álmuk mellé állni.

Kik a példaképeid? Vannak esetleg olyan nők az életedben, akikre felnézel?

Persze, hogy vannak példaképeim. Nem egy, inkább az élet fontos területein számomra becsült emberek. Érdekes, hogy én is inkább a közvetlen környezetemből példálózok és nem hírességeket említek. Kedvességben, pozitivitásban és erőben az elhunyt anyukám. A gyerekekkel való türelemben és bánásmódban a gyerekeim apai nagymamája. A szervezettségben, logisztikában a párom. Tudásban a nővérem. Akire pedig szinte feltétlenül felnézek, az az apukám. Élsportoló családtagom nincs. Őket összességében nagyon tisztelem, de ha nevet kell mondanom, akkor Hosszú Katinkát emelném ki.

SZAVAZZ TÚRÓCZI RÉKÁRA ITT!

A jelöltek közül az olvasók online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet október 6-án, a Femcafe.hu - Inspiráló Nők Estje gálán, a Magyar Zene Házában hirdetünk ki.

Leadfotó: Femcafe, Fotók: instagram.com/irunmom

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Jeremy Irons kisebbik fia, Max pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja.
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.