Lifestyle

Inspiráló Nők 2022: „A víváson belül nem érzékelhető, hogy a nőket bármilyen hátráltatás érné” – Szűcs Luca

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Szűcs Lucával beszélgettünk, aki a leginspirálóbb ifjú sportoló díjának egyik esélyese 2022-ben.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu negyedik éve jutalmazza azokat az ösztönző női példaképeket, akiknek munkássága, teljesítménye és személyisége példaként szolgálhat a közösségek számára. Idén is 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével.

A kategóriák 3-3 jelöltjét a jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2022. október 6-án, a gyönyörű Magyar Zene Házában derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, Bors, Naphíre

Ismerd meg a jelölteket: Szűcs Luca

A leginspirálóbb ifjú sportoló kategóriájában idén is három nagyszerű nőt jelölt a bizottság, köztük a 20 éves Szűcs Luca világbajnok kardvívót, akinek a vívás a mindene. Nemrégiben végzett a középiskolában, szeptembertől pedig a BGE-n kezdte meg egyetemi tanulmányait. Luca három csapattársával együtt az idei kairói vívó-világbajnokságon szerzett aranyérmet, miután bravúros küzdelemben legyőzték a francia ellenfeleket. Női kardban először 1999-ben rendeztek vb-t, a magyarok most aratták az első diadalukat, így Luca elmondhatja magáról, hogy már 20 évesen történelmet írt.

Szűcs Luca A leginspirálóbb ifjú sportoló Femcafe Inspiráló Nők Gála

Emlékszel, hogy épp mit csináltál, amikor megtudtad, hogy jelöltek a leginspirálóbb ifjú sportoló kategóriában? Milyen érzésekkel fogadtad a jelölést?

Persze, hogy emlékszem, éppen a Sziget Fesztiválra készülődtem, amikor csörgött a telefon. Először is nagyon meglepődtem, és ahogy tudatosult bennem, hogy az Inspiráló Nők díjra jelöltek nagyon megörültem és büszke is voltam magamra.

Hogy látod a nők helyzetét a sporton, pontosabban a kardvívás területén? Szerinted nehezebb helyzetben vagytok nőként és nehezebb dolgotok van, mint a férfiaknak?

Szerencsére a víváson belül nem érzékelhető, hogy a nőket bármilyen hátráltatás érné, sőt a férfi kardozókkal nagyon jóban vagyunk, edzéseken és edzőtáborokban rendszeresen találkozunk.

Mi inspirált arra, hogy ezen a pályán indulj el, hogy ezt a szakmát válaszd magadnak?

A 2012-es Londoni Olimpián láttam először vívást. Semmit nem értettem a sportból csak annyit láttam, hogy csillogós ruhában vannak és elképesztően gyorsan mozognak. Nekem ez a “csillogós ruha” - ami egyébként az elektromos lamé volt - tetszett meg először.

Tudnál valamit javasolni azoknak a nőknek, akik még mindig keresik az útjukat vagy akár önmagukat?

Én azt javasolnám, hogy próbáljanak olyan hobbikkal időt tölteni, amivel ki tudják fejezni önmagukat és komfortosan érzik magukat közben.

Vannak olyan női példaképek az életedben, akikre felnézel, akik motiválnak a mindennapok során?

A sportban egyértelműen Szilágyi Áronra nézek fel, nagyon inspirál, amilyen fegyelmezettséggel végzi az edzésmunkát és amilyen hideg fejjel tud gondolkodni a versenyeken. Egész életemben, mindig felnéztem édesanyámra, aki nagyon gondoskodó és akire mindig számíthatok, egyszer én is ilyen anyuka szeretnék lenni.

SZAVAZZ SZŰCS LUCÁRA ITT!

A jelöltek közül az olvasók online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet október 6-án, a Femcafe.hu - Inspiráló Nők Estje gálán, a Magyar Zene Házában hirdetünk ki.

Leadfotó: Femcafe, Fotók: instagram.com/_lucaszucs

Oldalak

Lifestyle