Lifestyle

Jó, ha tudod: ha te is így fűtesz otthon, garantáltan sokkot kapsz majd az első számlától

Nehéz helyzetbe kerülhet, aki éjszakai árammal fűti a lakását.

Átlafogyasztással nem tudják kifűteni 40 négyzetméteres lakásukat

A jelenlegi ezsiár-növekedéssel kapcsolatos, aprónak tűnő, de fontos részletre hívja fel a figyelmet a 24.hu friss cikke. Egy meg nem nevezett olvasójuk példájával rukkolnak elő: az illető elárulta, hogy egy 40 négyzetméteres lakásban élnek, és sosem csinálnak nagy meleget, sőt inkább igyekeznek spórolni a fűtéssel. Átalánydíjasok, és a havi fogyasztásuk a hőtárolós villanykályhára nagyjából 355 kWh/hó. A kályha egyébként éjszakai áramról megy, vagyis arra külön átlagfogyasztás vonatkozik (havi 210, évi 2523 kilowattóra). A 24. hu olvasója viszont arról számolt be, hogy átlagfogyasztással nem tudják kifűteni a 40 négyzetméteres kislakást – náluk éves szinten 4260 kWh-t igényel a fűtés.

Augusztus elsejétől tehát az eddigi 8200 forint helyett körülbelül a duplájába, hozzávetőleg 14 ezer forintba kerül nekik a fűtés, éves szinten pedig majdbem 70 ezer forinttal többe, mint a korábbi időszakban.

A 24.hu olvasója kitért rá: ennek oka az is, hogy az egyébként olcsóbb éjszakai áramnál a rezsicsökkentett ár több mint két és félszerese lett a lakossági piaci ár, nem úgy mint a nappalinál, ahol kevesebb mint kétszeres árat kell megfizetni az átlagfogyasztás felett. Az MVM díjszabása alapján ugyanis míg a nappali áram rezsicsökkentett áron bruttó 36,386 forint/ kWh, az éjszakai áram 22,962 forint kilowattóránként.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Kiderült, mitől válhatott olyan kegyetlen szörnyeteggé a diktátor, mint amilyennek a világ megismerte őt.
Sztárok
Pedig a hírek szerint apa és fia még soha nem álltak olyan közel egymáshoz, mint most, azonban van egy dolog, amiben nem értenek egyet, ennek pedig Vilmos állítólag hangot is adott és kifejtette...
Lifestyle
Bárki bármit mond, egy jól működő párkapcsolat fenntartása bizony kemény munkát követel mindkét fél részéről.