Lifestyle

Szívfacsaró dolog volt II. Erzsébet utolsó kívánsága: Az egész királyi család felelőssége, hogy a királynő vágya teljesüljön

A királynőnek volt pár kívánsága halála előtt, ezek közül az egyik a királyi család összetartásán múlik.

Tömegek rajongtak érte

A brit történelem leghosszabb ideig uralkodó uralkodójaként 70 évig szolgált, és ő volt az egyetlen királynő, akit ennyien ismertek. De ami ennél is fontosabb, hogy tömegek szerették és tisztelték szerte a világon. A szolgálat és az elkötelezettség jegyében élt, és eredményei lenyűgözőek voltak. Erzsébet több mint 100 országban járt, több mint 21 ezer királyi megbízatáson vett részt, és több mint 50 különböző rangban és kinevezésben szolgált.

Temetése 2022. szeptember 19-én rekordokat döntött, mivel világszerte több mint 4,1 milliárd ember nézte. Ez a szám felülmúlta Diana hercegnő 1997-es temetését, III. Károly király és Diana 1981-es esküvőjét, valamint Vilmos herceg és Kate Middleton, walesi herceg és hercegnő 2011-es esküvőjét. Kiderült azonban, hogy a királynőnek voltak kívánságai halála előtt.

Nagy szerepet játszott a temetése megtervezésében

Mostanra már tudjuk, hogy Erzsébet királynőnek nagy szerepe volt saját temetésének megtervezésében. Az egyik kérése az volt, hogy a kórus énekelje el azt a dalt, amelyet a királynő férje, Fülöp herceg temetésén játszottak le és Erzsébet kérte, hogy ugyanezt tegyék meg az ő tiszteletére is.

A temetés egyúttal finoman utalt a királynő életének egy fontos napjára: az esküvőjére. A temetést a Westminster Apátságban tartották, ahol Erzsébet 1947-ben feleségül ment Fülöphöz. Egy másik visszautalásként az esküvőjére, a királynő azt akarta, hogy a temetésén a "The Lord's My Shepherd" című dalt énekeljék, amelyet akkor is játszottak, amikor Fülöphöz ment feleségül. Bár a férje tiszteletére tervezte ezeket a személyes gesztusokat, Erzsébetnek volt kívánsága saját maga számára is.

Lapozz, ha érdekel, mi volt Erzsébet királynő kívánsága!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Katalin hercegné mindig kedvesen viselkedik a nyilvános eseményeken, arról azonban csak keveset lehet tudni, hogyan viselkedik a négy fal között.
Sztárok
Cate Blanchett, napjaink egyik legsokoldalúbb színésznője, aki megannyi ikonikus filmben nyújtott emlékezetes alakítást. Azonban nemcsak vitathatatlan tehetségének, hanem kivételes külső...
Sztárok
Robin Williams a nyilvánosság előtt úgy tűnt, mindig szerepet játszik; szórta a poénokat, hogy megnevettesse az embereket, közben pedig nem titkolta alkoholproblémáit és házasságai kudarcát. Azonban...