Így védekezz, ha megtámadnak - A biztonság alapszabályai

Sajnos számtalan veszély leselkedik ránk a mai világban, ezeket mégis többségében ki lehet kerülni, vagy ha már benne vagyunk, meg lehet oldani. Összegyűjtöttünk nektek néhány alapszabályt, amit jól teszitek, ha követtek a biztonságos élet érdekében.

Elkerülhető esetek
• Ha munkából, vagy bárhonnan hazafele jövet autóba szállunk, főleg sötétedés után, ne maradjunk sokáig az álló autóban! Azonnal csukjuk be az ajtókat, és induljunk el. Így elkerülhetjük, hogy egy ott leskelődő pl. rablónak ideje legyen odasurranni hozzánk, és beülni a kocsinkba.

• Ha mielőtt kimennénk a házunkból, a munkahelyünkről, tehát bármilyen épületből, és gyanús alakokat látunk odakint, akkor ne hagyjuk el egyedül a házat! Telefonáljunk egy férfi ismerősünknek, és kérjük meg, hogy jöjjön elénk. Az sem árt, ha azok az ismerősök többen jönnek. Természetesen elképzelhető, hogy vaklárma az egész, de ne kockáztassunk!
• Ha éjjel érkezünk haza, inkább a liftet használjuk, ne a lépcsőn menjünk fel. Főleg ha egyedül vagyunk, könnyű préda lehetünk.
• Ha egy idegen férfi megszólít, és hacsak nem nappal, egy zsúfolt helyen teszi ezt, akkor lehet, hogy a kedvességünkre alapozva akar minket elrángatni valahová. Inkább legyünk határozottak, bátrak, ne legyünk visszahúzódók, vagy szégyenlősek. Ha útbaigazítást kér, akkor segítsünk neki, de ha azt akarja, hogy kísérjük el, ne menjünk el vele!
• Ha éjszaka van, és gyalog vagyunk, mindenképpen próbáljunk meg nem egyedül hazamennyi. Mindig legyen velünk valaki!

Ha már megtörtént a baj
• Egyszer mindenképpen látogassunk elegy önvédelmi boltba, és szerezzünk be néhány eszközt, például paprika sprayt. Ha kell, kérjük ki az eladó véleményét is.
• Ha megtámadnak az utcán, és nincs időnk elővenni az önvédelmi eszközünket, akkor a következőt tegyük: Ha hátulról támad, próbáljunk meg teljes erőnkkel a hasába könyökölni. A könyökünk a testünk legkeményebb része, így ez a mozdulat igen hatásos lehet. Ezután már elrohanhatunk, azonban ha biztosra akarjuk venni, hogy a támadó nem fog minket üldözni, akkor, amikor kissé összegörnyedt az ütéstől, az öklünkkel, a tenyerünk alsó fertályával vagy a könyökünkkel ismét, minden erőnkkel üssük orrba. Ez a része a testünknek szintén igen érzékeny, és a támadó szeme valószínűleg még könnybe is lábad tőle. Ezután pedig már végkép fussunk.
Ha a támadó elölről támad, akkor inkább ne próbáljunk meg hősködni. Ha a pénztárcánkat, vagy egyéb vagyontárgyainkat kéri, akkor ne a kezébe adjuk, hanem dobjuk el, és ezután kezdjünk el nagyon gyorsan, lehetőleg cikkcakkban futni. Valószínűleg csak a tárca kellett neki, és mi már meg is menekültünk.

• Hogyha megtámadnak minket, ne segítségért kiálltsunk, hanem azt ordibáljuk, hogy „Tűz van!” vagy valami hasonlót. Egyrészt erre az emberek hamarabb és nagyobb valószínűséggel felfigyelnek, vagy kifutnak, másrészről a támadó egy pillanatra meg is zavarodhat. Ha ez megtörtént, ismét ne hősködjünk, hiszen ne feledjük: Szégyen a futás, de hasznos!

Oldalak

Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Sztárok
Vecsei H. Miklós a Sunday Brunch c. műsor vendége volt, ahol többek között a Vígszínház és Eszenyi Enikő botrányáról is beszélt, valamint elmondta véleményét az intézmény jelenlegi vezetőjéről,...