Így tudsz egyszereűen spórolni a vízzel

Szinte minden család életében fontos kérdésnek számít a kiadások csökkentése és ezek között általában a vízszámla összege is első helyen szerepel. Összeszedtünk néhány hasznos tippet, hogy hogyan spórolhatsz a vízzel ügyesen.

A víz az egyik olyan dolog a háztartásunkban, amivel talán a legnehezebb dolog spórolni, hiszen az életünk minden területén szükség van rá. A konyhában, a fürdőszobában, a takarításhoz és a mosáshoz is nélkülözhetetlen. Azonban ha ügyesek vagyunk, akkor némi odafigyeléssel spórolhatunk a havi vízfogyasztás költségen.

Zuhanyzás
Ki ne imádna egy fárasztó nap után forró vízzel teletölteni a kádat és néhány gyertya társaságában kicsit elfelejteni a problémákat? De a vízhasználat szempontjából érdemesebb a zuhanyzást választani, persze nem kell teljesen lemondanunk a kádban való forró fürdőről sem, de ajánlatos maximum heti egy alkalomra korlátozni ezt az élvezetet.

Fogmosás
Fogmosáskor tanácsos elzárni a vizet arra az időre, amíg alaposan megmossuk a fogainkat, az alatt az idő alatt is rengeteg víz elfolyik teljesen feleslegesen, így ha nem is jelent túl sokat az az öt perc, de a költségek szempontjából is örök igazság lehet az a tény, hogy "sok kicsi sokra megy".

Mosogatás
A mosogatás a másik olyan terület a háztartásban, ahol percek alatt észrevétlenül is nagyon sok víz fogy el. Erre lehet megoldás, ha nem folyamatosan folyó vízzel mosogatunk, hanem feltöltjük a csapot mosogatószeres vízzel és úgy mossuk át, majd vízzel leöblítjük az edényeket.

Csöpögő csap
Bár nagyon egyszerűen hangzik, de nagyon sok víz azzal is elveszhet, ha nem figyelünk oda arra, hogy csöpög a fürdőszobában vagy a konyhában a csap. Ráadásul egy gyorsan orvosolható problémáról van szó, így érdemes egy szakember vagy ismerős segítségét kérve megjavítanunk.

Oldalak

Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.