Így tesznek a háziállatok boldogabbá és egészségesebbé

Amikor egy stresszes nap után egy szőrmók ugrik a nyakadba, akkor úgy érzed, hogy az egész napos stressz hirtelen elszállt. Kutatások kimutatták, hogy az állatok valóban jó hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai állapotunkra. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan növeli az egészségi állapotodat a kiskedvenced.

Csökkentik a koleszterinszintet

Ha kutyatartó vagy, akkor a séta ma már a mindennapjaid részét képezi. Tudósok kimutatták azoknál az embereknél, akik kedvtelésből teszik a kutyájukkal való sétálást, különösen a férfiaknál, csökkent a koleszterin- és tiglicerid szint.

Stresszoldók

Gondoltad volna, hogy már az is segít, ha csak egy szobában vagy kedvenceddel? Rebecca Johnson kutató szerint, amikor ránézünk az állatunkra, akkor egy erős neurokémiai oxitocin szabadul fel, amit az agyunk az örömérzettel kapcsol össze. Ezáltal szervezetünk csökken a kortizol, ami egy stresszhormon.

Vérnyomás csökkentők

Miközben simogatod a kiskutyád vagy cicusod, a vérnyomásod is csökken, amellett, hogy örömet okozol kedvencednek. Egy New York-i egyetem kutatásai szerint, azoknak az emberek, akiknek volt kutyájuk vagy macskájuk, kevesebb vérnyomás csökkentőt kellett beszedniük.

Fotó: modernpurair.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!