Lifestyle

Így szúrj ki egy rossz munkahelyet az állásinterjún

Álláskereséskor nemcsak te, mint lehetséges munkavállaló, de a cég is igyekszik magát a legjobb színben feltüntetni. Olvass a sorok között, és ha az alábbiakból bármit is tapasztalsz, menekülj!

Megtaláltad álmaid állását, azt érzed, neked szól a hirdetés, jelentkezel, és be is hívnak interjúra. Izgalmas és tanulságos időszaka ez az álláskeresésnek, de az állásinterjún nemcsak te mutatod be magad a cégnek. Egy interjú kétirányú megbeszélés, amely során mindkét fél eldöntheti, hogy szeretne-e együttműködni a másikkal, vagy sem.

A mérgező munkahelynek vannak jelei

Kutatások bizonyítják, hogy a felmondások oka jellemzően nem a rossz fizetés, vagy a szakmai fejlődés hiánya, sokkal inkább a rossz vezetés, a szervezetlen vállalati kultúra és a toxikus környezet.

Ha állásinterjúra mész, ereszd ki a radarjaidat, és próbáld meg letapogatni a helyzetet. Már ahogy belépsz az ajtón, aztán mikor leültök egymással szemben az asztalhoz, rengeteg információt gyűjthetsz, ha figyelsz ezekre a dolgokra. Így könnyebben dönthetsz te is, szeretnél-e ott dolgozni, vagy sem.

Bízz a megérzéseidben. Ha nem érzed jól magad az interjú alatt, annak oka van. Ha interjúra mész, figyeld, hogy viselkednek az emberek. Pásztázd végig az irodát, és ha unott arcú embereket látsz, akkor a munkatársak valószínűleg boldogtalanok vagy motiválatlanok.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com
Forrás: yourtango.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...