Lifestyle

Hatvan évvel a vizsgája után kapta kézhez érettségi bizonyítványát az idős férfi

A dél-kaliforniai Ted Sams hat évtizedes késéssel ölthette magára az érettségizők jellegzetes kalapját és köpenyét.

Pár dollár miatt tagadták meg tőle az oklevelét

Hat évtizeddel sikeres vizsgája után kapta kézhez érettségi oklevelét egy 78 esztendős férfi. Ted Sams végre felvehette az érettségizők jellegzetes kalapját és köpenyét, és a 2022-ben végzett osztállyal együtt átvehette érettségi oklevelét a dél-kaliforniai San Gabriel középiskolában − közölte az MTI.

Annak idején, 1962-ben, végzős középiskolásként Sams év végén bajba keveredett, ezért öt napra felfüggesztették, így nem lehetett ott egy fontos záróvizsgán, amelyet aztán nyáron kellett pótolnia.

"Amikor visszamentem az osztályzatommal, nem adták oda az oklevelemet, mert tartoztam egy könyv árával, 4,8 dollárral (1762 forinttal). Akkor egyszerűen hazamentem, és azt mondtam, felejtsük el" − mesélte a helyi televízió műsorában.

Sams eredeti oklevele még megvolt a középiskolában, bezárva egy régi iratszekrénybe. Az idős férfi arca ragyogott, amikor végigsétált a pasadenai Rose Bowl stadion színpadán, és átvette az oklevelet.

"Az évek során sokszor panaszkodtam a gyerekeimnek, hogy 4,8 dollár miatt nem kaphattam meg az oklevelemet" − mondta, hozzátéve: azt tervezi, otthon kiteszi a falra.

Igazi hárpiaként viselkedett, nem csoda, ha a menyasszonyban is felment a pumpa.

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.