Időjárás: kiadták a riasztást péntekre, kellemetlen dolog szakad Magyarország nyakába

Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!

Jobb, ha mindenki felkészül

Valóban szokatlan az időjárásunk a február végéhez képest. Ilyenkor általában még nem kell félretenni a téli kabátot, de most ez volt a helyzet. Tegnap ráadásul egy elég erős melegrekord is megdőlt.

Kereken 22 fokot a keleti határ közelében található Körösszakálon mértek, ami több, mint 2 fokkal múlja felül a korábbi rekordot.

Folytatódik az enyhe időjárás, szóval élvezhetjük a tavaszt, de pénteken már lesz esély csapadékra. Azonban olyan dolog szakadhat a nyakunkba Magyarországon, amire ritkán van példa. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire kell készülni!

Ahogyan az Időkép beszámolt róla, a Földközi-tenger fölött örvénylő mediterrán ciklon kavarja fel a port Észak-Afrika felett. Ez bizony a Kárpát-medencében is fog kellemetlen meglepetéseket okozni.
Kattints a további képekért!

A meteorológusok persze magyarázatot is adtak a miértre. A különleges jelenséget az úgynevezett Crow-instabilitás okozta.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...
Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.