Időjárás: már tudni, hol lehet jégeső Magyarországon, kiadták a riasztást a retteget viharok miatt

Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.

A HungaroMet ki is adta a riasztást

Tegnap sok érdekes dologban volt részünk. Például a szaharai por is okozott egy érdekes jelenséget. Gyakorlatilag olyan vastag volt, hogy fél órával napnyugta előtt már eltűnt a Nap a horizonthoz közeli poros légrétegben.

Tehát sivatagi hangulat volt Magyarországon, és ehhez társult az izzasztó forróság is. Röviddel a napnyugta után már feljött a telihold, ami csodás látványt nyújtott, főleg úgy, hogy sehol sem volt felhős az ég.

Ma ismét kánikulával indítunk, de aztán jönnek a viharok. Hogy hol kell jégesőre, valamint erős szélre felkészülni, azt a galériánkban megmutatjuk! Azt is megtudhatjátok, milyen időjárásra kell készülni a hétvége után.

Fel kell készülni a legrosszabbra, mert sok helyen fog fennakadást okozni az időjárásunk. Jelenleg narancssárga riasztás van érvényben. Fülledt, trópusi éjszakán vagyunk túl, melyet a felettünk lévő óriási mennyiségű szaharai por is megfűszerezett. Éjjel azonban befutott nyugat felől a hidegfront, és hajnalban a Dunántúlon az első zivatarok is kialakultak.
Kattints a további képekért!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére. Mutatunk néhány trükköt, hogyan tudod túlélni a forróságot!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Pierce Brosnan, aki eleganciájával és sármjával mindig is hódított, most 71 évesen is lenyűgözően néz ki. Nemrég Malibuban kapták lencsevégre, amint mindennapi teendőit intézte, és a színész úgy...
Sztárok
A napokban Kamilla királyné férjével, Károly királlyal együtt ellátogatott a Cardiffban található Seneddbe, ahol a walesi parlament 25. évfordulóját ünnepelték, egyeseknek azonban szemet szúrt valami...
Fashion&Beauty
Káprázatos szettben ragyogott Beyoncé a Hamptonsi lemezbolt meglepetéslátogatásán: az énekesnő személyesen dedikálta legújabb lemeze, a Cowboy Carter példányait rajongóinak, akik kis híján elájultak...