Rosszul tudtad: ezeknek az ételeknek semmi keresnivalójuk a hűtőben

A legtöbben bevásárlás után szinte mindent bepakolnak a hűtőbe, ez azonban nagyon rossz szokás, ugyanis vannak bizonyos élelmiszerek, amikre ártalmas a hideg levegő.

Nem jó megoldás a fridzsider

Sokan tévesen azt hiszik, hogy nincs olyan élelmiszer, aminek tárolására a hűtő ne lenne alkalmas, így meggondolatlanul pakolják bele a különböző alapanyagokat, összetevőket, ennivalókat. Azonban ez nem egészen ideális, bizonyos ételek ugyanis nem kedvelik a hideget, és a fridzsiderben tárolva elveszítik ízüket, állagukat, sőt, akár meg is romolhatnak. Ha viszont kellő alapossággal odafigyelünk arra, pontosan miket szándékozunk bedobálni, és mit rakunk inkább a kamrába, nem csupán megőrizzük az élelmiszerez frissességét és ízét, de felszabadíthatjuk a zsúfolt hűtőszekrényt, így helyet is megtakaríthatunk. Galériánkban felsoroljuk, miket nem tanácsos alacsony hőmérsékleten tartani:

A banán ízletes és tápláló gyümölcs, de a tárolására jól oda kell figyelni. Sokan úgy gondolják, hogy a hűtő a tökéletes hely ehhez, ám ez nem feltétlenül igaz. Valójában a banán szobahőmérsékleten jobban megtartja ízét és állagát, ráadásul a hideg lassítja a beérés folyamatát, míg a rothadást felgyorsítja, éppen ezért tanácsos kerülni a nyirkos közeget a déli gyümölcs esetében.
Kattints a további képekért!

A legtöbbeknek nem kell bemutatni, hogy az ecet, a szódabikarbóna vagy éppen a citrom milyen hasznos házi csodaszerek tudnak lenni, sokan azonban talán nem is tudják, hogy a listához nyugodtan hozzávehetjük a konyhasót is.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Ínyenc Fenevad

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...