Ezért kellene hideg vízben fürödnöd húsvét első napján

Ha ez nem lenne elég, akkor még a szerelmet is be tudod vonzani húsvétkor. A nagymamák esküsznek ezekre a módszerekre.

Számos érdekesség van a húsvéttal kapcsolatban, amikről lehet nem is tudtál

Húsvét, a keresztény naptár egyik legfontosabb ünnepe, és már a nyakunkon van, mivel 2024-ben március 31-én, vasárnapra esik. Nem árt figyelni arra is, hogy egy óraátállítás is vár ránk ezen a hosszú hétvégén!

Magyarországon a húsvéti ünnepkör négy napból áll: nagypéntek, nagyszombat, húsvétvasárnap és húsvéthétfő. Nagypénteken emlékezünk Jézus kereszthalálára, míg húsvétvasárnapon és hétfőn ünnepeljük feltámadását.

A húsvéti szokások gyökerei azonban messzebbre nyúlnak vissza. A tojás, mint az újjászületés és az élet szimbóluma, az ősi tavaszi termékenységi ünnepekhez köthető. A locsolkodás szokása is a termékenység és a tisztulás jegyében alakult ki, mely ma már inkább a jókedv és a közösségi összetartozás kifejeződése.

Azonban miért kellene hideg vízben megmártóznunk húsvét első napján? Ez a galériánkból kiderül!

A húsvét nem csupán egy vallási ünnep, hanem a tavasz, az újjászületés és a megújulás időszaka is. Azonban vannak érdekességek, amiket nem mindenki tudott ezzel az ünnepel kapcsolatban.
Kattints a további képekért!

Hamarosan jön a tavasz második hosszú hétvégéje ebben az évben, de ismét fel kell készülnünk egy kellemetlen dologra. Ha minden jól megy, akkor az Európai Unió végre eltörli az egészet.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
A cukkini egy igazi szuperzöldség, hiszen egyrészt igencsak sokoldalú, másrészt remek hatással van az egészségre. Ráadásul gyorsan is nő, viszont ha szeretnéd, hogy egész nyáron legyen termésed, nem...
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.