Akkor lesz ideális egy munkahely, ha ez a két dolog egyensúlyban van

Egyre inkább az egyik felé billen a mérleg, pedig szakértőnk, Eideh Titanilla szerint az lenne az ideális, ha megmaradna az egyensúly.

Az ember és a technika

A @HR Fest az ország egyik legnagyobb HR-es eseménye, kitűnő külföldi és hiteles előadókkal megfűszerezve. Az egyik téma igazán elindította a fantáziámat, amit mindenképp meghallgatok a HR Fest jóvoltából: Seshni Samuel humán szemléletű attitűdjéből tanulhatunk. Jobb világot kell teremtenünk, ehhez az emberi összefogással tudunk hozzájárulni a digitális világban. Hagyjuk felülkerekedni a technikát? Az egyensúlyra figyelni kell a felgyorsult világban, amiben élünk. Mindenekelőtt két dologtól függ, hogy benne van az ember és a technika egyszerre.

Sokat halljuk a következő kifejezéseket: „reményvesztett munkavállaló”, „bizalmatlan munkaadó”, „felesleges kiadások”, „alulfizetett dolgozók”, „értelmetlen munkahelyi folyamatok” és még sorolhatnám a negatív jelzőkkel ellátott felsorolást. Ahhoz, hogy megteremthessük a lehető legideálisabb munkakörnyezetet és elhelyezzük benne a tökéletes munkavállalót, akit a munkaadó irányít, megfelelő emberi erőforrás-kezelésre van szükség. 2017-t írunk, így szó sem eshet arról, hogy figyelmen kívül hagyjuk a digitális világot a HR-folyamatok kezelésében.

Legyen szó toborzásról vagy egyéb, belső céges folyamatokról, egyszerre és egymás mellett van szükség arra, hogy a technikai újításokat felhasználva és emberi mivoltunkat is erőteljesen kidomborítva végezzük munkánkat. Törekedve az egészséges egyensúlyra. Ha megvizsgáljuk például a toborzás/munkaerő-kiválasztás folyamatát, a számítógépek, az internet, a közösségi média segítségével mind szélesebb körű munkaerő bázishoz férhetünk hozzá alacsonyabb költségek mellett, amelyből nagyobb valószínűséggel választhatjuk ki a vállalat számára leginkább megfelelő jelöltet. Szintén ezen vívmányok teszik lehetővé, hogy sok esetben létrejöhessen online munkavégzés, ami megnövelheti a lehetséges jelöltek számát, ezáltal számunkra a „választékot” is. Nagyon is úgy tűnik, hogy a digitalizáció ezen a téren mindenképp hasznos eszköz.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldal!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!